Nogomet

NK Čelik: Treći krug izuzetno uspješnih akcija 12. igrač i Vjerni navijač!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kada smo u ljeto 2020. godine razmatrali opciju ispadanja u najniži rang domaćeg fudbala i analizirali modele finansiranja kluba, pojavila se ideja za pokretanjem dvije akcije koje će se kasnije ispostaviti kao jedan od najboljih strateških poteza od ispadanja u Kantonalnu ligu ZDK.

Svjesni da smo naslijedili klub ukaljanog ugleda, posebno u odnosu s pravnim licima i potencijalnim sponzorima, te da krećemo sa samog dna, pretpostavili smo da klub neće moći akvizirati sponzore čija će davanja biti na nivou onih kada je klub bio u Premijer ligi, te smo u saradnji s navijačima pokrenuli dvije kreativne akcije namijenjene manjim kompanijama, radnjama, te fizičkim licima, a ideja je bila okupiti ih što više i radom opravdati njihovo povjerenje, te u konačnici osigurati značajna sredstva klubu.

Danas, 26 mjeseci kasnije, možemo s ponosom reći da su akcije 12. igrač i Vjerni navijač u potpunosti nadmašile očekivanja svih ljudi u klubu, odigrale jednu od ključnih uloga u kontinuiranom napredovanju i oporavku Čelika, te pokazale jedan dio ogromnog potencijala ovoga kluba!
U prvoj akciji koja je trajala od 9. mjeseca 2020. do 9. mjeseca 2021. klub je od navedenih akcija prikupio 89.158 KM.

U narednom krugu koji je trajao od 9. mjeseca 2021. do 9. mjeseca 2022. učesnici navedenih akcija su voljenom klubu uplatili 74.873 KM.

Navedena sredstva kroz donacije i sponzorstva u značajnoj mjeri učestvuju u strukturi budžetskih prihoda, te su, uz ostale prihode, uveliko pomogle klubu da isfinansira sve tekuće obaveze, te potpuno samostalno vrati gotovo 400.000 KM naslijeđenih dugovanja o čemu će biti više govora u finansijskom izvještaju kojeg će klub uskoro poslati članovima, te na predstojećoj redovnoj sjednici Skupštine NK Čelik.

Već preko dva mjeseca traje i treći krug ove dvije akcije a u narednom periodu klub će objaviti imena novih/starih učesnika!

Ovim putem, rukovodstvo i menadžment kluba se od srca zahvaljuju svim članovima, navijačima, simpatizerima, a posebno učesnicima ovih akcija koji su doprinijeli rukovodstvu Čelika da uspješno privede još jednu godinu kroz finansiranje tekućih troškova i kontinuirano vraćanje dugovanja i nastavi sigurnim koracima koračati prema potpunom oporavku zeničkog velikana!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno