Nogomet

NK Čelik sprema jedan od najvažnijih projekata u historiji, upućen zahtjev Gradu Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometni klub Čelik najavio je nedavno pokretanje jednog od najvažnijih projekata u historiji kluba, a radi se o izgradnji klupskog trening kampa.

Trening kamp je planiran na lokalitetu Plandilo, a iz NK Čelik žele da im Grad Zenica ustupi zemljište za izgradnju kampa.

Iz Čelika u ovom projektu vide garanciju svijetle budućnosti kluba.

“Bez obzira na brojne organizacijske i finansijske uspjehe neophodne za oporavak kluba, svi zajedno moramo razmišljati o sportskoj perspektivi NK Čelik, a ona jednostavno ne može biti svjetla u punom sjaju bez vlastitog mjesta za treniranje za igrače svih kategorija NK Čelika”, istakli su u jednoj od ranijih objava iz NK Čelik.

Zeničani godinama muku muče s ograničenim brojem termina za treniranje i primoran je terene u Zenici dijeliti s ostalim gradskim klubovima.

“Klub godinama muku muči s ograničenim brojem termina za treniranje koje je primoran dijeliti s ostalim sportskim kolektivima u gradu, a svjesni problema s kojima se klub susretao, te kapaciteta i veličine našega Čelika, čvrsto smo ubijeđeni da je izgradnja vlastitog trening centra jedini put za ostvarenje sportskih uspjeha u svim selekcijama”, dodali su iz NK Čelik u objavi na službenim stranicama na društvenim mrežama.

Također, NK Čelik je podnio inicijativu da Gradsko vijeće Grada Zenica proglasi NK Čelik klubom od posebnog interesa.

Trenutno je Čelik član Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i na polusezoni je osmoplasirani tim na tabeli s 21 bodom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno