Nogomet

NK Čelik: Predane dvije inicijative za Gradsko vijeće Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obavještavamo javnost da je NK Čelik predao dvije inicijative prema kabinetu Gradonačelnika Grada Zenice i Gradskom vijeću Grada Zenica.

Prva inicijativa se odnosi na proglašenje NK Čelika klubom od posebnog interesa za Grad Zenicu. Čelik je najstariji, kolektiv u Zenici koji je opstao u najizazovnijim vremenima u kojima se nerijetko nalazio. Ujedno je jedan od nekoliko najvažnijih simbola grada, te najveći, najpopularniji i najuspješniji klub koji ima ogroman značaj za građane Zenice!

Cilj ove inicijative je formalizirati aktuelno stanje i ozvaničiti ono što već godinama postoji u praksi, te nakon uspješnog provođenja pri Gradu Zenici, istu inicijativu uputiti i prema Zeničko-dobojskom kantonu od kojeg se očekuje isto postupanje, a sve s ciljem omogućavanja administrativnih okvira za izdvajanje značajno većih sredstava za NK Čelik u odnosu na ona koja bi mu pripadala prema redovnoj preraspodjeli prema utvrđenim kriterijima.

Druga inicijativa, kao što smo je navedeno u prethodnim objavama, se odnosi na dodjelu zemljišta “Plandilo” NK Čelik Zenica. Detaljnije informacije su predstavljene u jednoj od prethodnih objava.

Ovim putem pozivamo Gradsku upravu i Gradsko vijeće da u narednom periodu što prije razmotre i osvoje navedene inicijative NK Čelik Zenica kako bi mogli krenuti u njihovu provedbu! 

NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno