Nogomet

Disciplinska komisija N/FSBiH: Čeliku kazna 8.000 zbog incidenata na meču protiv Željezničara

Disciplinska komisija N/FSBiH: Čeliku kazna 8.000 zbog incidenata na meču protiv Željezničara  Disciplinska komisija N/FSBiH na sjednici održanoj 13. augusta rješavala je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti.

U krovnoj kući bh. fudbala bavili su se brojnim pitanjima, a nekoliko premijerligaških timova ‘debelo’ je kažnjeno, ponajviše zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i samih nereda na stadionima.

Disciplinci nisu bili miroljubivi ni za dešavanja koja su se dogodila na nedavnoj utakmici između Čelika i Željezničara. Zeničani su, podsjetimo, prekinuli utakmicu, u jednom momentu je flašom gađan i trener gostiju Amar Osim, a na kraju crno-crveni će morati u kasu Saveza uplatiti 8.000 KM, u roku od 15 dana od danas pravosnažnosti odluke, dok je Željezničar lakši za 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava.

Neredi na stadionu, odnosno upotreba pirotehničkih sredstava, koštala je Željezničar za dodatne 3.500, ali zbog dešavanja na prethodnim utakmicama protiv Zrinjskog i Mladosti, a bez kazne nije prošao ni službeni predstavnik ‘Plavih’ Adin Mulahasanović koji će morati platiti 500 KM.

S kaznama su se suočili i u Širokom Brijegu. Dešavanja na utakmici s Radnikom koštala su tim s Pecare s 1.000 KM, duplo veći iznos Borac mora platiti za nacionalistička skandiranja u meču protiv Radnika, dok je Sarajevo upotreba pirotehnike na meču s Čelikom koštala velikih 6.000 KM.

U Veležu su, s druge strane, dobili opomenu zbog upotrebe pirotehnike, a u Slobodi 1.000 KM zbog loše organizacije susreta protiv Rođenih.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem