Info

Njemačka suspendovala Šengen: Šta to znači za bh građane

Njemačka suspendovala Šengen: Šta to znači za bh građane – Savezna policija SR Njemačke obavijestila je Graničnu policiju BiH da su zbog povećanih bezbjednosnih zahtjeva tokom Samita G-20 u Hamburgu od 12.6. do 11.7.2017. godine ponovo uvedene kontrole na granici SR Njemačke, saopšteno je iz Granične policije BiH

Za bh. državljane koji putuju u SR Njemačku ili tranzitiraju kroz nju to podrazumijeva da će, bez obzira na to što su prethodno prošli graničnu kontrolu prilikom ulaska u prvu zemlju potpisnicu Šengenskog ugovora, na granici SR Njemačke ponovo biti kontrolisani.

S tim u vezi, iz Granične policije obavještavaju bh. državljane da u navedenom periodu mogu očekivati i duža zadržavanja na graničnim prelazima SR Njemačke.

Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke saopštilo je kako su putnici dužni nositi pasoš ili ličnu kartu prilikom prelaska granice.

“Kontrole su privremene prirode” izjavio je njemački ministar vanjskih poslova Thomas de Maizière.

6yka.com

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem