Info

FlixBus sutra kreće s prvom vožnjom: partneri iz BiH spremni za daljnje širenje zelene mreže

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FlixBus sutra kreće s prvom vožnjom: partneri iz BiH spremni za daljnje širenje zelene mreže  – Zagreb / Sarajevo, 14. 6. 2017. – nakon što je nedavno najavljen dolazak FlixBusa u Bosnu i Hercegovinu, sutra, 15. 6. u 10:00h iz Sarajeva kreće prva zelena linija FlixBusa. München, Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe, samo su neki od gradova iz zelene mreže povezani sa 7 destinacija u Bosni i Hercegovini.

Time je Sarajevo postalo prvo ishodišno mjesto te važna polazišna točka FlixBusa u BiH. Zahvaljujući partneru Biss tours-u iz Zenice, upravo je i pokrenuta ova prva zelena linija Sarajevo <> Dortmund koja će lokalnom stanovništvu ponuditi udobno putovanje uz mnogobrojne benefite.
˝Znanje i iskustvo tijekom posljednjih dvadeset i pet godina naučili su nas prepoznati dobre prilike na tržištu. Težeći daljnjem rastu i razvoju vrlo brzo smo prepoznali poslovni model ovog europskog start-upa FlixBusa kao dio naših budućih planova i našeg poslovnog rasta. Stoga smo odlučili uči u zejedničku suradnju.˝ – izjavio je Samir Hamžić, direktor Biss toursa.

U daljenjem razvoju zelene mreže, FlixBusu se prošlog tjedan priključila i tvrtka Centrotrans.

„Centrotrans kao prijevoznik s dugogodišnjim iskustvom i tradicijom, izražava svoje zadovoljstvo što je postao partner FlixBusa, te ušao u ovaj inovativan poslovni model. Ovom suradnjom, koristeći FlixBus platformu, postojećim i budućim putnicima omogućiti ćemo kvalitetno, brzo i u svakom trenutku dostupno putovanje. Ujedno s FlixBusom, putnicima dajemo mogućnost korištenja široke mrže linija kroz koje se otvaraju novi putevi i veze Bosne i Hercegovine s gradovima diljem Europe.˝ – izjavio je Safudin Čengić, direktor Centrotransa

U suradnji s partnerima putnicima će se omogućiti putovanja iz još nekoliko novih destinacija diljem Bosne i Hercegovine. Do kraja godine otvoriti će se dodatnih 10ak zelenih linija te time povezati još više destinacija diljem Europe.

˝Cilj nam je putnicima iz BiH osigurati što više dostupnih destinacija, ali i olakšati dolazak turista u BiH. Smatramo ovu državu izuzetno turistički atraktivnom te vjerujemo da ulazak u ovu široku europsku mrežu linija na globalnoj razini može mnogo doprinijeti razvoju. Stoga punom parom radimo na razvoju partnerstva s Biss toursom i Centrotransom s kojima ćemo osigurati kvalitetna putovanja dostupna svima.˝ – izjavio je Darko Jus, direktor FlixBus CEE regije.

Početak zelene i pametne mobilnosti u Bosni i Hercegovini

Prva zelena međunarodna FlixBus linija kreće 15. 6. s polaskom u 10:00h iz Sarajeva te povezuje direktno 7 destinacija u BiH (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) s 14 destinacija u Njemačkoj. Prodaja karata je otvorena te ih je moguće kupiti putem web stranice www.FlixBus.hr u domaćoj valuti KM, putem mobilne aplikacije ili kod prodajnih partnera FlixBusa: turistička agencija Biss tours i Stours u Sarajevu te Biss tours i Zenica-trans u Zenici. Sve informacije mogu se saznati i putem korisničke službe na +385 (0)1 8000 380 te putem FlixBus društvene mreže
Facebook

FlixBus putnici profitirat će od mnogobrojnih pogodnosti, prije svega od prioriteta kao što su sigurnost i udobnost. FlixBus u svakom autobusu osigurava više prostora između sjedala, utičnicu, besplatan internet, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska. Korištenje mobilne aplikacije ima brojne pogodnosti koje uvelike olakšavaju putovanja. Između ostalog aplikacija šalje korisniku obavijest o kašnjenju ili mogućim zastojima.

Širenje u CEE regiji

FlixBus je započeo kao start-up, 2013. godine nakon liberalizacije njemačkog tržišta. Svojim poslovnim modelom, u manje od 3 godine proširio se na gotovo cijelu Europu; 2016. godine otvorena je podružnica u Zagrebu koja je time postala regionalni centar za CEE regiju, a u 2017. godini ulazi na daljnja tržišta regije, odnosno na tržište Bosne i Hercegovine uz pomoć regionalnih partnera. Uspjeh FlixBus poslovnog modela potvrđuje da inovacija i poduzetnički duh u kombinaciji s iskustvom i kvalitetom tradicionalnog autobusnog poduzeća čini ovu europsku zelenu mrežu autobusnih linija snažnom te donosi jedan sasvim novi oblik poslovanja u autobusnom prijevozu putnika.

Unutar CEE regije, ističe se uspješno širenje zelene mreže u Hrvatskoj u kojoj je u manje od godinu dana (od lipnja 2016. godine) preveženo više od 300.000 putnika, povezano gotovo 80 destinacija iz svih dijelova HR prema 7 susjednih država, dok tijekom lipnja slijede nove mnogobrojne međunarodne linije, koje će kretati iz svih dijelova Hrvatske te omogućiti još bolju povezanost s europskom mrežom linija.

Trenutno s 1000 zelenih autobusa koji su u vlasništvu regionalnih partnera, upravljaju timovi iz Münchena, Berlina, Pariza, Zagreba, Milana i Kopenhagena, a odnedavno i iz Amsterdama. S više od 200.000 dnevnih veza u više od 1200 destinacija, zeleni autobusi godišnje prevezu više od 30 milijuna putnika, a do kraja 2017. očekuje se više od 100 milijuna putnika.

O nama

FlixBus je mladi, europski autobusni operater koji od 2013. godine pruža alternativan, udoban i zeleni način putovanja diljem Europe dostupan svačijem džepu. Zahvaljujući mrežnom planiranju i izvrsnom hi-tech pozadinskom sustavu, FlixBus nudi 200.000 autobusnih veza dnevno u 1.200 destinacija i 22 zemalje te predstavlja najveću europsku međunrodnu mrežu autobusnih linija. Osnovan u Njemačkoj, start-up od samih je početaka prigrlio iskustvo i kvalitetu regionalnih malih i srednjih poduzeća te s njima uspješno surađuje. Sa sjedištem u Berlinu, Münchenu, Parizu, Zagrebu, Milanu, Kopenhagenu i Amsterdamu, FlixBus timovi bave se mrežnim planiranjem, korisničkom podrškom, kvalitetom, marketingom i prodajom, kao i procesom planiranja poslovnog i tehnološkog razvoja. Regionalni autobusni partneri, koji su najčešće obiteljska uspješna poduzeća građena na generacijama uspjeha, odgovorni su za svakodnevno obavljanje prijevoza putnika i flotu zelenih autobusa, koji se odlikuju najvišim standardima udobnost i sigurnost. Inovacija, poduzetnički duh i snažan međunarodni brend u kombinaciji s iskustvom i kvalitetom tradicionalnog autobusnog poduzeća, čine snažnu mrežu autobusnih linija unutar Europe. Ovaj jedinstveni međunarodni poslovni model omogućio je zelenim FlixBusevima milijune putnika iz cijele Europe te stvorio tisuće novih radnih mjesta.

www.flixbus.hr/tvrtka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno