Info

Ništa od povećanja invalidnina u FBiH

Ništa od povećanja invalidnina u FBiH
Ništa od povećanja invalidnina u FBiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obećanje, hudom radovanje: Ništa od povećanja invalidnina u FBiH- Januara ove godine bivši ministar za boračka pitanja Federacije BiH (FBiH) Zukan Helez najavio je kako bi moglo doći do povećanja porodičnih i ličnih invalidnina, odnosno mjesečnih primanja za ratne vojne invalide i i porodice poginulih.

– Iznos ostvarenih ušteda ostvarenih revizijom boračke populacije je oko 60 miliona KM na godišnjem nivou. Stvoreni su uvjeti za povećanje porodičnih i ličnih invalidnina do desetak posto, a mom nasljedniku ostaje da se za to povećanje izbori unutar Vlade FBiH – kazao je Helez.

No, nasljednik Salko Bukvarević, objašnjava da je budžet FBiH za 2016. usvojen, da njime nije predviđeno povećanje ličnih i porodičnih invalidnina. Ali je, kaže on, sigurno da primanja ratnih vojnih invalida, te šehidskih i porodica poginulih jesu u vrhu prioriteta Vlade FBiH, da će isplate biti redovne. I da neće biti umanjene. Očito, revizijom se nije uštedjelo onoliko novca koliko je izračunao dobrohotni Helez, bivši ministar.

faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno