Info

Novi trendovi u komunikaciji za 2016. godinu

Novi trendovi u komunikaciji za 2016. godinu
Novi trendovi u komunikaciji za 2016. godinu

Novi trendovi u komunikaciji za 2016. godinu- Sljedeće godine Facebook će biti dominantan, a brendovi će imati svega pet sekundi da zadobiju pažnju gledatelja, navodi se u tekstu PR Daily-ija o inovacijama u komunikaciji za 2016. godinu.

Ovo je deset digitalnih i marketing trendova za narednu godinu.

Facebook video je sada dominantan. Po video pregledima pojedinačnih posjetitelja You Tube je sada na drugom mjestu, ispred njega je Facebook. Ova društvena mreža je izgradila vlastitu video platformu. Naredna godina je godina brendova koji su se spremni posvetiti video tržištu.

5 sekundi je sve što imate. Ukoliko se ne privuče pažnja gledatelja za pet sekundi, može se dogoditi da projekt propadne.

Marketing automatizacija sazrijeva. Marketing platforme za automatizaciju sazrijevaju i prikupljaju mnogo podatka. Marketing će se ubuduće boriti da vrijedne informacije pretvori u inteligentne odluke.

Zajednička ekonomija donosi nove mogućnosti. Ideja da čak i bogatiji korisnici zarade dodatni novac je revolucija u konceptu društvenih podjela u informacijskom prostoru. Osim toga, fizički poslovi, kao što su transport, hotelske rente, dijeljenje resursa, uzele su maha među digitalnim novoosnovanim poslovima poput Ubera.

Privatnost je nova piraterija. Cyber napadi i krađe podataka postoje u skoro svakoj organizaciji, od banaka do Bijele kuće i vojske. Privatnost će postati glavna briga i pravit će se zajedničke platforme kao što su e-zdravstvena organizacija ili račuvodstveni online provideri, tako će kompanije imati više povjerenja.

B2B će postati korisnik. Dizajn, sadržaj, iskustva korisnika, kao i iskustva na radnoj površini zasnivaju se na B2C (business to costumers) oglašavanju. U 2016. B2B (business to business) kao korporativni kupci koristit će iste uređaje za rad, i očekuju da će se njihovi dobljavači i partneri uskladiti sa iskustvima kupaca… Podjela između B2B i B2C će se smanjiti.

Tko je gazda? Mogao bi biti ‘bot. Kako marketing platforme automatski obavljaju posao, mnogi trgovci shvaćaju da o rezultatima izvještava robotski sistem, a ne ljudsko biće. Rješavanje ovog problema podrazumijevat će pojačanu borbu kompanija i veće uključivanje ljudi umjesto robota.

Vaša brend reputacija nije algoritam. Online menadžmet će se transformirati iz pretežno robotske SEO pretrage koja odgovara Google algoritmima za rangiranje sadržaja na autoritativni sadržaj koji se dijeli između trećih strana medijske platforme.

Provjera autentičnosti i anonimnosti proizvoda i poslodavca. Pred kraj 2015. godine gigant kao što je site Amazon suočava se sa autentičnošću kritika na njihove proizvode u odnosu na pregled. Zato, u narednoj godini siteovi će se baviti rješavanjem ovog problema odnosno provjeravanjem autentičnosti kritika firmi.

To niste vi, to je Vaš telefon. GPS aplikacije kao što su Google Maps i Waze omogućavaju da putem telefona pronađete određenu lokaciju u svakom trenutku. Sada će oglašivači unaprijediti Waze tako što će nagradiiti kuponom svakog tko stane ispred njihove prodavnice. Kuponi preneseni na vaš pametni telefon olakšat će vam potragu.

manager.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem