Zenica

NG “Spasimo mace” Zenica izliječila i udomila preko 200 mačaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neformalna grupa Spasimo mace Zenica već godinama brine o macama bez vlasničkog staranja. Riječ je o velikim humanistima koji ulažu ogromnu energiju, ljubav i vlastita financijska sredstva kako bi olakšali bespomoćnim bićima koja isključivo ovise o ljudskoj empatiji.

Pokretač grupe je samohrana majka Nana koja je sama za godinu dana izliječila i zbrinula preko 80 maca, a sama grupa Spasimo mace Zenica izliječila je i udomila preko 200 mačaka.

Posljednjih mjeseci zbog povećanog broja pasa lutalica koji nerijetko napadaju i povrijeđuju mace, broj povrijeđnih maca se povećao te tako otežao humanitarni rad ovih aktivista koji daju sve od sebe da svaka maca dobije svoj dom. Ljubitelji ovih životinja teže ka tome da ova neformalna grupa postane i zvanično udruženje, te se time olakša rad grupe i bude transparentnije.

Ovaj problem koji je nepoznanica za razvijena društva riješen je sistemski i zakonski.

Nadamo se da će gradska ili kantonalna vlast prepoznati ovaj problem te iznaći najbolje rješenje za to, u Sarajevu su recimo izdvojena sredstva za besplatnu sterilizaciju mačaka te se time uveliko smanjio broj mačaka na ulicama.

Spasimo mace Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno