Zenica

Manifestacija “Želja za Resulom” svečano otvorena: Programi će trajati od 06. do 22. oktobra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Atriju Sultan-Ahmedove medrese u Zenici, danas je svečano predstavljena i otvorena dvadeseta po redu manifestacija “Želja za Resulom” – dani o Allahovom poslaniku Muhamedu, a.s. Manifestaciju je predstavio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica koji je istakao moralnu veličinu Muhameda, a.s., koji je nepresušna inspiracija svim generacijama poslije njega.

Manifestacija traje od 06. do 22. oktobra a sadržavat će mnoštvo programa od kojih posebno ističeno centralnu mevludsku svečanost u džematu Poljice koja će biti održana u nedjelju, 09. oktobra 2022. godine poslije jacije namaza na kojoj će prisustvovati i vaz održati muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, te završetak manifestacije pod nazivom “Poslaniče, djelima te slijedimo” koji će se održati u Bosanskom narodnom pozorištvu u Zenici.

Pozivamo vas da nam budete dragi gosti na programskim sadržajima koje smo pripremili, a kalendar manifestacije možete pogledati u nastavku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno