Politika

Nezavisni blok Zenica: saopćenje za javnost

Nezavisni blok Zenica: saopćenje za javnost – Nezavisni blok Zenica pruža punu podršku uposlenicima Kantonalne bolnice Zenica u njihovoj borbi za ostvarivanje zakonom propisanih prava, koja im uskraćuje nesposobni menadžment ove ustanove.

Porazna je činjenica da se na medicinskom kadru, koji je već sada deficitiran u našoj domovini, provodi samovolja i tortura političkih poslušnika i podobnika, koji su ovu ustanovu srozali na nivo seoskog dispanzera, umjesto da su je doveli na nivo Univerzitetskog kliničkog centra, za šta imaju sve preduslove i što Zenica svakako zaslužuje.

Kvalitetna reforma zdravstvenog sistema je nešto na čemu će Nezavisni blok insistirati, jer smo svjedoci egzodusa medicinskog osoblja u zemlje Evropske unije, a potezi koje provodi menadžmet zeničke Kantonalne bolnice su jedan od faktora istog.

Čvrstog smo stava da našem medicinskom osoblju treba obezbijediti adekvatne uslove za rad, jer ćemo u protivnom za veoma kratak period postati država u kojoj će nas liječiti vračevi i nadriljekari tipa Mekki Torabija, to je stanje na koji nas je dovela dosadašnja vlast, svi alarmi su odavno upaljeni i krajnje je vrijeme da se ozbiljno pristupi reformi zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini i medicinskim radnicima omoguće adekvatni uslovi za obavljanje njihovog plemenitog poziva.

G.O. Nezavisni blok Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem