Zenica

Nešto neobično u Osnovnoj školi “Miroslav Krleža” u Zenici – Djedovi “opet” u školi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nešto neobično u Osnovnoj školi “Miroslav Krleža” u Zenici – Djedovi “opet” u školi – Na oficijelnoj facebook stranici JU OŠ Miroslav Krleža u Zenici, danas smo saznali za jedan neobičan događaj, koji se desio u srijedu 27.11.2019.godine, citiramo:

-Danas je na časovima u III3 razredu bilo veoma neobično. Naime, učiteljica Alisa Salčinović je pozvala goste – djedove svojih učenika da bi malim đacima ispričali kako su to oni provodili svoje djetinjstvo.

Zašto su baš djedovi bili gosti?! Zato što su to drugi očevi našim đacima. Oni svakodnevno brinu o svojim unučićima, dovode ih i odvode iz škole, rade s njima zadaće, brinu o njima i zajedno provode veliki dio vremena dok su roditelji na poslu.

Učenici su pažljivo slušali Ramu Kovačevića, Seada Ćerimovića i Begana Šehovića. Saznali su za neobične igre, načine nagrađivanja, kakvo je bilo ponašanje u školi prije 50 ili 60 godina i mnogo drugih zanimljivih stvari iz prošlosti ovih deka.

Pored zanimljivih pričica, deke su počastile djecu slatkišima, a oni su im uzvratili toplim čajem, crtežima i porukama. Bilo je to lijepo druženje na obostrano zadovoljstvo.
Neka se ne ljute nane i bake, ali ovaj put smo ugostili samo djedove -, kraj citata.

Čitamo mnoge pozitivne komentare i pohvale za ideju i potez učiteljice Alise Brljevac-Salčinović, inače kćerke Seje Brljevca, poznatog Zeničanina.

E.Imamović

Foto preuzeto sa OŠ Miroslav Krleža u Zenici



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno