Sudske klupe

Nelegalni radovi TXTV u centru Zenice nastavljeni, krivične prijave zbog širenja nacionalne mržnje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nelegalni radovi TXTV u centru Zenice nastavljeni, krivične prijave zbog širenja nacionalne mržnje – Radnici angažovani za TXTV nastavili su tokom vikenda i danas (ponedjeljak) uprkos kiši iskope koje je građevinski inspektor proglasio nelegalnim – članak VIDJETI OVDJE

Novi operater tako, naprečac, koristeći sporost gradske administracije, širi svoju mrežu iz, odranije sporne, instalacije gradske rasvjete, gdje se već nalazi 17 kilometara mreže ovog operatera, za koju do ovog trenutka nije potpisan, niti odobrena taksa.

Time gradski budžet ostaje “kraći” za više stotina hiljada KM na godišnjem nivou.

Podsjećamo, drugi operateri u Zenici već godinama su odbijani po istovjetnim upitima, a onemogućeno im je na više lokacija i kopanje vlastitih instalacionih vodova.

Nevjerovatan preokret događa se samo dan prije smrti prethodnog gradonačelnika, rahmetli Husejina Smajlovića.

Txtv podnosi, te u nevjerovatno kratkom roku, odmah u prvoj sedmici po imenovanju vršioca dužnosti gradonačelnika dobija dozvolu da, iako je više operatera ranije odbijano, provuče BESPLATNO svoje kablove kroz instalacione vodove Grada, plaćajući samo naknadu za nadzor za uvlačenju kablova, koji očigledno nije ni proveden nego samo naplaćen.

Danas su reagovali i iz zeničke Mjesne zajednice Centar, koji su nakon saznanja putem našeg portala da je TXTV izveo i nastavlja nelegalne radove, a nakon što su se uvjerili da su oni nastavljeni i danas, podnijeli prijavu nadležnim u Gradskoj upravi.

Širenje mreže od tih vodova, ka i u zgrade nastavljen je bez ijedne validne dozvole, vikendom, noću, preko tuđih instalacija, za sve imajući prećutnu saglasnost ljudi iz gradske administracije.

 

 

Poziv gradonačelnika Fuada Kasumovića nadležnom tužilaštvu, ali i krivična prijava protiv četvero zvaničnika Grada, jer su omogućili nelegalan rad, nije bio dovoljan da se zaustavi nelegalno širenje.

Zanimljivo je da je prvi čovjek TXTV Sabahudin Bešić, barem formalno, potpisnik letka koji je proteklih dana dijeljen na više lokacija u Zenici.

Zbog toga, što je letak dijeljen u prostorima Islamske zajednice, a sadrži tekst koji se može okarakterisati kao širenje nacionalne mržnje, podnesena je krivična prijava protiv Bešića, ali i glavnog i odgovornog urednika jednog lokalnog web portala, koji je na internetu širio sadržaj ovog letka, odbijajući da ga povuče čak i kad je upozoren da sadrži elemente krivičnog djela.

 

Prema saznanjima našeg portala, zbog nečinjenja i namjernog odugovlačenja primjene zakonskih propisa, uskoro bi se i drugi zvaničnici Grada Zenica mogli naći u tekstu nove krivične prijave, zbog nezakonitog rada i pričinjavanja štete Gradu i drugim operaterima.

Pogledajte dijelove snimka iz jedne zeničke džamije, gdje zabilježena distribucija ovog letka.

Napominjemo da je ovaj materijal sastavni dio krivične prijave koja je 25. januara podnesena Tužilaštvu BiH, koje je nadležno za ovo krivično djelo.

Postavlja se pitanje hoće li, nakon niza javno predočenih dokaza, konačno neko “stisnuti” i naložiti da se radi po zakonu, te da se eventualni “darovi” pojedincima, ne mogu smatrati investicijama i ulaganjem u grad.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno