Sudske klupe

Ekskluzivno: Sud naložio vraćanje Ivice Mandure u KBZ, za plaću i obaveze 50-ak hiljada KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekskluzivno: Sud naložio vraćanje Ivice Mandure u KBZ, za plaću i obaveze 50-ak hiljada KM – Kako saznaje Zenicablog, presuda Općinskog suda u Zenici, kojom je Kantonalnoj bolnici Zenica naloženo vraćanje na posao Ivice Mandure, postala je pravosnažna i već ove sedmice on će se naći na radnom mjestu u ovoj ustanovi, a potom će dobiti i značajan novčani iznos za period koji je proveo van radnog mjesta.

Prema saznanjima našeg portala, Ivica Mandura, bivši ministar i savjetnik u Vladi Kantona, neposredno pred smjenu-zamjenu dva saziva vlade, u ljeto 2015., imenovan je za koordinatora između Kantonalne bolnice Zenica, njenog Upravnog odbora i Vlade.

To radno mjesto u KBZ do imenovanja Mandure nije postojalo, a Vlada nije nikada preko Upravnog odbora izdejstvovala da se promijeni sistematizacija i “stvori” to radno mjesto” za Manduru. Svega nekoliko mjeseci nakon imenovanja, tadašnji ministar zdravstva Bojan Gvozdenović se usprotivio promjeni sistematizacije, a Rješenje o otkazu Manduri, koji je potom pravdu zatražio na sudu, potpisao je tadašnji, a i aktuelni direktor KBZ Rasim Skomorac.

Petnaestak mjeseci kasnije, nakon prvostepene, stigla je i drugostepena, pravosnažna presuda, kojom je bolnici naloženo da Manduru vrati na posao, jer je imao ugovor na neodređeno vrijeme. Obzirom da i dalje ne postoji radno mjesto koordinatora, on će biti vraćen na mjesto Glavnog analitičara u Službi za ekonomske odnose. Sud je naložio i isplatu plaća i obaveza za cijeli period, što će, po nezvaničnim procjenama, budžet Kantona i bolnicu koštati pedesetak hiljada KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno