Posuđeno

(Ne)formiranje vlasti u ZDK: Ko to tamo laže da ima 21 potpis?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

(Ne)formiranje vlasti u ZDK: Ko to tamo laže da ima 21 potpis? – Nakon odustajanja Saveza za bolju budućnost od daljih razgovora o formiranju vlasti, skupštinska većina u Zeničko-dobojskom kantonu praktično je na koljenima. Krnjoj koaliciji u kojoj su ostali SDP, DF, NS, NB, A-SDA, SBiH i jedan nezavisni poslanik o glavu se obila traljavost, neiskrenost i nesnalaženje u procesu formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora.

Za očekivati je sada da Stranka demokratske akcije, koja je sa 11 osvojenih mandata pobjednica izbora u ZDK, povuče sljedeći potez u formiranju skupštinske većine, jer je pod velikim upitnikom koliko nakon svega SDP i NB mogu ozbiljno računati na ponovno stvaranje većine.

Također, za očekivati je i da predsjedavajući Skupštine Ismet Sarajlić, kadar SBB-a, uskrati saglasnost SDP-ovom mandataru Mehmedu Bradariću za vođenje pregovora o raspodjeli ministarskih fotelja, što je Bradarić i sam trebao već učiniti, jer je sve očiglednije da je izgubio povjerenje i da nije govorio istinu kada je objavio da ima 21 potpis!

Direktno.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno