Sudske klupe

Nastavak suđenja u predmetu ”Kasumović i drugi”: Ispitan predstavnik Porezne uprave FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pred vijećem Kantonalnog suda u Zenici, nastavljen je glavni pretres u predmetu “Zenicatrans” u kojem je prvooptuženi gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Ročište je proteklo u znaku nastavka ispitivanja svjedoka Tužilaštva ZDK, predstavnika Porezne uprave Federacije, Sabahudina Ibrahimagića, koji je svjedočio o okolnostima u kojima se u optužnici spominju aktivnosti Porezne uprave Federacije prema kojoj je preduzeće Zenicatrans u trenutku proglašavanja stečaja imalo finsnsijske obaveze u iznosu od 7,8 miliona maraka. Od navedenog iznosa je 4,5 miliona glavnice duga, a 3,3 milona su zatezne kamate.

Osim zeničkog gradonačelnika, u predmetu “Zenicatrans” optuženo je još 10 osoba od kojih su većina Kasumovićevi najbliži saradnici u Gradskoj upravi Zenica.

Nastavak suđenja zakazan je za 16. februar kada je planiran nastavak započetog ispitivanja svjedoka Tužilaštva, Suvada Dizdarevića, predsjednika NO Zenicatransa u period od 2015 do 2017.godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno