Sudske klupe

Tužilaštvo o nestalih pola miliona KM iz Sindikata KPZ-a Zenica: Izvršeni su pretresi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je na portalu Klix.ba objavljeno da je uposlenica Kazneno-popravnog zavoda Zenica i sindikata te ustanove pronevjerila pola miliona KM sindikalnog novca, zvaničnu potvrdu poslali su iz Tužilaštva ZDK.

Podsjećamo da je iz zajedničke kase uposlenika KPZ-a Zenica u koji oni uplaćuju novac sindikatu sa nadom da će ga koristiti prilikom penzionisanja, nestalo 500.000 KM.
Za pronevjeru novca tereti se povjerenica sindikata koja je razvlaštena i sa radnog mjesta u KPZ-u i iz blagajne sindikata.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, u Kantonalnom Tužilaštvu ZDK formiran je predmet u okviru kojeg to tužilaštvo postupa zajedno sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

“Već su izvršeni pretresi su po naredbama Kantonalnog suda u Zenici te pronađeni i privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija koja će biti predmetom daljih provjera u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u konkretnom slučaju. Sve aktivnosti su nastavljene i dalje se provode pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva”, ističu iz Tužilaštva ZDK.

Kako smo ranije objavili, povjerenica sindikata navodno je dala izjavu da će do 1. marta prodati kuću u Banjoj Luci i da će dugovanje na taj način izmiriti.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno