Sudske klupe

FOTO: Uhapšen zbog izvršenja krivičnih djela “Povreda mira pokojnika”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 29.01.2023.godine, u 10.00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Povreda mira pokojnika”, izvršenog u vremenskom periodu od 22.01.2023. godine do 29.01.2023. godine, tako što je na katoličkom groblju, koje se nalazi u mjestu Čatići, općina Kakanj, sa šest nadgrobnih spomenika, skinuto i otuđeno 11 mesinganih prstenova namijenjenih za podizanje nadgrobnih ploča.

Nakon uviđaja, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su nastavili rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela te su operativnim radom došli do informacija da se u vezu sa izvršenjem može dovesti lice D.B. (1983.) iz Kaknja.

Dana 29.01.2023.godine, u 15.30 sati, na adresi stanovanja, osumnjičeni je pronađen i lišen slobode. Zavedenom kriminalističkom obradom, osumnjičeni je u potpunosti priznao izvršenje predmetnog krivičnog djela, dok su otuđeni predmeti pronađeni na Otkupnoj stanici sekundarnih sirovina u Kaknju, vlasništvo D.F. iz Kaknja.

Pored navedenog, prilikom kriminalističke obrade nad osumnjičenim, istražitelji Policijske stanice Kakanj su došli do relevantnih podataka koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je isti počinio još tri krivična djela “Povreda mira pokojnika”, izvršena na području općine Kakanj, u ranijem periodu i to:

 Dana 14.08.2022. godine u mjestu Crnač, općina Kakanj, na mjesnom katoličkom groblju sa nadgrobnih spomenika kojom prilikom je izvršena krađa sedam križeva od mesinga,

 Dana 15.09.2022. godine u mjestu Grmače, općina Kakanj, na mjesnom katoličkom groblju, gdje je izvršena krađa predmeta od obojenih metala sa više nadgrobnih spomenika,

 Dana 01.10.2022.godine, na katoličkom groblju u mjestu Brnj, općina Kakanj, gdje su sa šest nadgrobnih spomenika otuđeni ukrasi i vjerska obilježja od mesinga.

Policijski službenici Policijske Kakanj nastavljaju rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima “Povreda mira pokojnika” iz člana 379. KZ F BiH, protiv osumnjičenog lica.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno