Rukomet

Samir Korjenić, novo pojačanje RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Samir Korjenić, novo pojačanje RK Čelik – Pouzdani i iskusni desni bek Samir Korjenić potpisao je trogodišnji ugovor za RK Čelik i novo je i najveće ovosezonsko pojačanje Kluba pred nastavak takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH.

Korjenić u Čelik dolazi iz premijerligaša BiH Slavije (Istočno Sarajevo), a prije toga je nastupao za RK Bosnu Sarajevo, RK Vogošću i RK Bosnu Visoko. Jedno vrijeme je nastupao i za slovenačku Dobovu.

Inače, Samir Korjenić je, pored igranja rukometa, i profesor, magistar sporta i tjelasnog odgoja, a fakultet je završio i magistrirao na Univerzitetu Sarajevo.

”Odavno imamo upražnjenu poziciju desnog beka u timu, jer je i inače jako malo ljevorukih igrača u rukometu. Izražavam veliko zadovoljstvo što sam potpisao ugovor sa iskusnim i sjajnim rukometašem Samirom Korjenićem. Nadam se i očekujem da ćemo s ovim pojačanjem još lakše stići do Premijer lige BiH, što je naš najveći cilj”, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

Korjenić: Neće mi biti teško da se potpuno uklopim u tim

Samir Korjenić je nakon potpisa ugovora za RK Čelik izjavio:

”Sretan sam što dolazim u RK Čelik, o kome sve znam. Znam da je RK Čelik, bez obzira što se trenutno nalazi u Prvoj ligi Federacije, jedan od najboljih rukometnih klubova u Bosni i Hercegovini i mjesto mu je u Premijer ligi BiH. Drago mi je da mogu pomoći oko plasmana RK Čelika u Premijer ligu. U RK Čeliku poznajem gotovo sve igrače, sjajni su to momci i neće mi biti teško da se potpuno uklopim u tim”, kaže Korjenić za naš portal.

Inače, Čelik svakodnevno trenira punom snagom u Gradskoj areni Zenica, a Korjenić se priključuje ekipi na treninzima u ponedjeljak, 2. februara.

Već sljedeće sedmice Čelik će igrati dvije prijateljske utakmice sa RK Bosnom iz Visokog, 3. i 6. februara, a Kup utakmicu RK Čelik igra 13. februara u Tuzli, protiv prošlogodišnjeg pobjednika Kupa BiH, RK Slobode.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno