Rekreacija

Nastavak Džematske lige Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neizvjesnost se nastavlja: odigrano VI kolo Džematske lige – Nedjelja je obično rezervisana za majstorije futsal znalaca na terenu sa vještačkom travom Turski park međutim zbog obilnih padavina VI kolo Omladinske malonogometne džematske lige pomjereno je za popodnevne sate u gradsku arenu. Nakon pet turbulentnih kola gledaoce je i ovo šesto počastilo sjajnim utakmicama i mnoštvom golova.

Prva utakmica dana se igrala između ekipe Gorica i ekipe Pojske. Sudar dvaju ofanzivnih i složnih ekipa je obećavao da će pružiti zanimljivu utakmicu sa mnogo golova. Nakon prvog poluvremena prednost su imale Pojske a rezultat nakon završenog meča je glasio 0:3 za ekipu Pojske. Strijelci za Pojske su bili Emir Fetić i Almir Doglod koji je mrežu tresao dva puta.
Sljedeća utakmica između Gornje Gračanice i Gornje Zenice je na papiru ukazivala na okršaj između dvije ekipe koje vole da napadaju i da igraju brz futsal. Ovaj put Gornja Zenica i pored mnogih pokušaja nije uspjela da se upiše na semafor pa je tako Gornja Gračanica golom Nermina Kavazovića i sa dva gola Mahira Muračevića pobijedila u ovom duelu 3:0.
Derbi VI kola, koji je izglasan na događaju oficijelne fb stranice Džematske lige, između Tišine i Putovića obećavao je futsal ljepoticu. Igrači oba tima su se potrudili da to i pokažu kroz utakmicu prepunu odličnih šuteva, odbrana i poteza koji su nerijetko bili nagrađivani aplauzom prisutnih gledalaca u gradskoj areni. Prvo poluvrijeme je završilo minimalnim vodstvom ekipe Tišine od 1:0 golom koji je postigao Muhamed Šut. Nastavak utakmice je donio još uzbuđenja što i ne čudi kada vidimo da su ove dvije ekipe do ovog kola dijelile prvo mjesto. U drugom poluvremenu ipak se ekipa Tišine bolje organizovala i golovima Muhameda Šuta i Mubina Salkice priredili možda ne tako neočekivanu pobjedu koliko neočekivano odsustvo ekipe Putovića sa semafora. Utakmica je završila rezultatom 3:0 za ekipu Tišine a sigurno je da još uvijek ništa nije riješeno u borbi za prvaka 3. sezone Omladinske malonogometne džematske lige.

12034201 539774542843257 4829012366193089671 o
Četvrti meč dana su odigrali ekipe Donja Gračanica i Čaršija. Ova utakmica je jedna od onih gdje se pobjednik nije znao do posljednjeg sudijskog zvižduka a to je evidentno i po ukupno osam golova na susretu. Čaršija je otvorila utakmicu golom Nijaza Delića ali je Donja Gračanica preko Amara Vehabovića uspjela izjednačiti a kasnije još jednim golom Vehabovića i povesti 2:1. Ovaj rezultat je bio i rezultat prvog poluvremena. Čaršija se konsolidovala te i pored toga što su golom Muamera Dizdara za 3:1 bili na ivici izgubljene utakmice, golovima Adnana Zukića i Denisa Imamovića vratila u susret izjednačivši rezultat na 3:3. U finišu utakmice ipak je ekipa Donje Gračanice zadržala bolji fokus te je golovima Nezira Kadrića i Muamera Dizdara postavila konačan rezultat Donja Gračanica – Čaršija 5:3.
Posljednji meč kola koji je bio na programu od 18:00 u gradskoj areni između ekipa Lokvine i Ensar je zabilježen službenim rezultatom 0:3 za ekipu Ensar.

Tabela je nakon ovog kola još neizvjesnija te Tišina koja sa 15 bodova sada ima 3 boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Gornju Gračanicu i trećeplasirane Putoviće ponovno nema razliku koja bi im značila neku sigurnost u narednim kolima. U drugom dijelu tabele su Gornja Zenica i Čaršija sa po 5 bodova dok su Lokvine još uvijek sa 2 osvojena boda.

12045436 539774549509923 4171568871704598961 o

Naredno VII kolo se pomjera sa srijede na nedelju zbog bajramskih praznika te će 27.09. gledaoci moći da vide prvu trećinu finalnog obračuna u borbi za prvaka 3. sezone Omladinske malonogometne džematske lige. Sve detalje vezane za ligu možete pratiti preko facebook stranice fb.com/dzliga a uživo svako kolo preko twittera prateći @dzematskaliga.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno