Rekreacija

Džematska liga 7. kolo – najbolje pred nama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završeno VII kolo – najzanimljivije tek pred nama – Liga za prvaka je ljubiteljima malog fudbala pokazala veliki kvalitet a završnica nas uvodi u najzanimljiviji dio ove treće sezone. Oblačno i na momente i kišovito nedjeljno jutro nije spriječilo igrače i gledaoce Džematske lige da isprate VII kolo.

11952852 541753035978741 8162893639511643462 o
Na teren su prve istrčale ekipe Čaršije i Gornje Gračanice. Gornja Gračanica je opravdala ulogu favorita mada se stekao dojam da je ekipa Čaršije podbacila i da ova ekipa svakako ima kapacitet za bolje rezultate međutim trenutno su u padu forme. Rezultat je na kraju glasio visokih 1:6 za ekipu Gornje Gračanice a strijelac za Čaršiju je bio Ishak karalić a za Gornju Gračanicu dva puta Armin Tutnić i Ahmed Šehić i po jedan gol Nermin Kavazović i Haris Jašarević.
Sljedeća utakmica između Pojska i Lokvina se pokazala kao jedna od najborbenijih te je rezultat do samoga kraja mogao otići u oba smjera. Momci iz Lokvina su međutim većom borbenošću i zalaganjem izvojevali pobjedu od 0:2 te golovima Vahidina Šehića i Nasrudina Smrike uspješno osvojili tri boda i tako se preko gol razlike odvojili sa dna tabele.
Derbi VII kola je odlučen vašim glasovima a njega su igrali ekipe Putovića i Donje Gračanice. Utakmica je od početka bila čvrsta sa dosta prekršaja ali su mreže mirovale do vodstva Donje Gračanice od 0:1 sa kojim se rezultatom i otišlo na predah između dva poluvremena. Drugo poluvrijeme nam je donijelo eksplozivan i jak mali fudbal u kojem je ovaj put profitirala ekipa Donje Gračanice koja je postigavši još dva gola pobijedila ekipu Putovića 0:3. Strijelci za ekipu Donje Gračanice su bili Edin Dizdar, Elvis Imamović i Muamer Dizdar.
Nakon kiksa Putovića ekipa Tišine je imala možda i veći motiv da pobjedom osiguraju veću razliku od glavnog rivala iako se tu sada uključila i ekipa Gornje Gračanice, svoju utakmicu ekipa Tišine je igrala protiv ekipe Ensara. Poluvrijeme je završilo 0:1 za ekipu Tišine i tada se činilo da Ensar može do izjednačenja što se i desilo u drugom poluvremenu golom Zlatka Šabanovića. Tada ni tri boda nisu bili daleko za Ensar sve dok Tišina nije ubacila u brzinu više i sa dva gola završila utakmicu konačnim rezultatom 1:3. Golove za Tišinu su postigli Irfan Čančar i Omer Hamzić koji se upisao dva puta u listu strijelaca.
Posljednju utakmicu kola su odigrale ekipe Gornje Zenice i Gorice. Prvo poluvrijeme je proteklo u mnogim šansama na obe strane a gledaoci su mogli svjedočiti borbenosti i zalaganju obe ekipe da postignu gol, međutim mreže su mirovale tako da je prvo poluvrijeme završeno 0:0. Azur Koluh iz Gornje Zenice je prvi zatresao mrežu i tako podigao na noge simpatizere Gornje Zenice koji još uvijek sa nevjericom gledaju plasman ove ekipe u donjem dijelu tabele. Gorica se okrenula napadima a to je urodilo plodom sjajnim izjednačujućim golom Šemsudina Mahmića petom u stilu velikih majstora malog fudbala. Borba je do kraja utakmice bila neprestana a tri boda ekipi Gorice je osigurao Eldin Kaknjo koji je i postavio konačan rezultat utakmice 1:2.

12030337 541753009312077 3047663114376470382 o
Očekuju nas još dvije trećine završnice lige za prvaka u kojoj će se do posljednje sve ekipe boriti ili za titulu ili za top4 ili sredinu tabele. Sljedeće kolo je na rasporedu u srijedu 30.09. a sve vijesti vezane za ligu kao i statistiku i mnoge druge zanimljivosti možete pratiti na oficijelnoj web stranici lige www.dzematskaliga.com . Također svako kolo možete uživo pratiti na twitteru prateći @dzematskaliga ili navigirati na stranicu www.dzematskaliga.com 

11090954 541753102645401 941535088842828898 o



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno