Politika

Naša stranka Zenica: Tražimo hitnu revitalizaciju Papirne i zbrinjavanje njenih stanara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša stranka Zenica od 2016. godine skreće pažnju javnosti i vlasti na katastrofalno stanje u kojem se nalazi nacionalni spomenik BiH “Papirna”. U aprilu ove godine je izbio požar gdje je desetak porodica izgubilo krov nad glavom. Njihovo stambeno pitanje do danas nije riješeno.

„O ovom nacionalnom spomeniku, jedinom industrijskom objektu koji je takvim proglašen, ne vode računa niti Federacija, niti Kanton, a ni Grad Zenica. Tražimo da Grad Zenica u što kraćem roku pokrene aktivnosti prema Vladi Federacije i njenim resornim ministarstvima u vezi s revitalizacijom ovog nacionalnog spomenika. Naša osnovna zadaća je borba za kvalitetan život građana i u tome moramo biti jedinstveni. Isti zahtjev je u prošlom sazivu Gradskog vijeća uputila naša vijećnica Meliha Salčinović. Da je to urađeno, do ovogodišnjeg požara ne bi ni došlo”, rekli su u Gradskom odboru Naše stranke Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno