Zenica

Naša djeca Zenica: Decembar kroz brojke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša djeca Zenica: Decembar kroz brojke – Iako je decembar mjesec u kojem se sumiraju utisci i stvari privode kraju, u prostorijama Udruženja „Naša djeca“ decembar je bio sve samo ne privođenje kraju i sumiranje utisaka.

Vrijeme provedeno u organizaciji od strane članova (sati) 417
Broj gostiju u organizaciji 84
Broj realizovanih emisija 74
Broj objavljenih članaka 39
Broj novih članova 10
Broj snimljenih pjesama 2
Broj održanih panel diskusija 1
Broj nezaobravnih trenutaka over 9000

 

Nakon što smo u oktobru i novembru u potpunosti adaptirali nove prostorije i dosta vremena proveli na radnim putovanjima (interkulturalna razmjena u Pestalozzi selu, posjeta sajmu robotike u Augsburgu, učešće na različitim projektima u Doboju, Sarajevu i Banjaluci) u decembru smo većinu vremena boravili u našim prostorijama, što zbog projektnih aktivnosti, što zbog vremenskih uslova.

Tako smo u decembru ugostili ukupno 84 osobe u našoj organizaciji, odnosno više od 3 osobe po radnom danu!
Nakon obuke od strane mediacentra, a uz podršku IOM-a Bosne i Hercegovine, naši članovi su u decembru uspješno realizovali 74 radio emisije. Pored redovnih emisija od decembra smo počeli emitovati i emisiju „Đe zapelo“ koju realizujemo sa UPSMedia iz Srebrenice, a uz podršku CPCD-a, odnosno USAID-a kroz program osnaživanja nezavisnih medija.

Naši parlamentarci su pored redovnih sastanaka i aktivnosti uspješno realizovali i dječiju panel diskusiju pod nazivom „PrihvaTI me“ na kojoj su po ko zna koji put pokazali koliko znaju i umiju.

Nisu sve aktivnosti organizacije sprovedene u Zenici, pa su tako članovi našeg debatnog kluba „Agora“ učestvovali u regionalnom debatnom takmičenju u Sarajevu.

Naravno, aktivno se radilo i na novim projektima tako da je autorska emisija Elme Mujić „Krik“ već doživjela premijeru, dok će u januaru biti realizovane i prve epizode zeničke radio drame „Zenoir“ koju su osmislili Kenan Beganović, Abas Hamzi i Dario Kustura.

Iako smo svjesni klime koja vlada u našoj državi i masovnom odlasku mladih, mi ćemo nastaviti da pružamo šansu djeci i mladim da maksimalno izgrade svoje kapacitete u svom gradu i na taj način izgradimo bolje društvo i bolju zajednicu za sve nas.

Sa nadom da će 2019. godina biti uspješna za sve nas,
Menadžment organizacije

Naša djeca Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno