Zenica

Naša djeca i Radio Active – radionica za djecu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Naša djeca i Radio Active – radionica za djecu- Udruženje “Naša djeca” Zenica i Radio Active – Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici održana je radionica za djecu. Radionicu su vodili volonteri i volonterke iz Udruženja “Naša djeca” Zenica i Radio Active-a. Cilj radionice bio je animirati najmlađe i taj cilj je postignut.

Gost radionice bio je Martin Frič, volonter iz Slovačke, koji je u Zenici već nekoliko dana. Martin je svojim žongliranjem oduševio najmlađe, ali i starije, jer su svi htjeli da se okušaju u žongliranju “diabla”. Pored toga, djeca su nekoliko sati crtala, slikala, svirala te igrala razne igrice sa spomenutim volonterima.

Oni koji su današnju, prvu radionicu, propustili ne treba da žale, jer je ideja da se svake druge subote, volonteri  sa potrebnim materijalom okupe i popodne provedu sa djecom, a sve u zabavno – edukativnom duhu. Pored toga, ovaj vid animiranja djece pohvalili su i njihovi roditelji, te ostali sugrađani/ke koji su aplauzima ispratili Martinovo žongliranje.

“Ideja je bila doći u cetar grada i žonglirati i crtati sa djecom. Vrijeme je bilo odlično, nije padala kiša tako da smo se fino družili i bilo je puno djece te smo tako proveli jedno lijepo popodne. Žonglirao sam nekih 2 sata, pored toga neki su bili zainteresovani i za volontere i njihove organizacije tako da smo sa prolaznicima razgovarali i o tome”, izjavio je Martin Frič.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno