Zenica

Foto: Održan prvi „Ramazanski mehabbet“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Održan prvi „Ramazanski mehabbet“ – U okviru ramazanskih aktivnosti, realizovan je prvi program iz „Ramazanskih mehabbeta“, koji će se održavati u mjesecu Ramazanu u dane 14., 15. i 16. juna u prvom dijelu, te 28., 29. i 30.juna 2016.godine u drugom dijelu. Programi počinju iza teravih namaza, oko 23,45 sati.

U prvom programu, održanom sinoć, dobrodošlicu prisutnim zaželio je glavni imam MIZ-a  Zenica, Jakub ef. Salkica, a prigodno predavanje održao je dr. hfz.  Halil ef. Mehtić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici. On je ukazao, pored ostalog, na značaj posta, iftara, sehura, noćnog namaza i dova u ovom mubarek mjesecu Ramazanu.

U programu je učestvovao i Armin Muzaferija, koji će biti gost na svim mehabbetima, a gost prve večeri ramazanskih mehabbeta bio je i Salko Zildžić, poznati kik-bokser.

-“Ramazanski mehabbeti” se održavaju pod  motom hadisa Resulullaha a.s.: „Najvrijednije djelo poslije vjerovanja u Uzvišenog Allaha je ispoljavati ljubav prema ljudima“, kazali su u najavi ove manifestacije iz Medžlisa islamske zajednice Zenica, organizatora ovih mehabbeta. Svi programi će biti održavani na platou iza Hadži Mazića kuće, sjedišta Muftiluka zeničkog, na otvorenom.

Na drugoj u nizu manifestaciji koja će biti održana u srijedu, posebni gosti bit će glavni imam Medžlisa IZ-e Sarajevo, dr. Ferid ef. Dautović, te voditelj televizije Hayat, Fikret Hodžić.

I na posljednjem mehabbetu u prvom dijelu, u četvrtak, gosti će biti glavni imam Medžlisa IZ-e Kakanj, mr. Sulejman ef. Čeliković i istaknuti bh književnik, Muhamed Mahmutović.

Iz Medžlisa Zenica pozivaju vas da budete dragi gosti na Ramazanskim mehabbetima. te da svojim prisustvom doprinesete lijepoj atmosferi na ovoj manifestaciji.

E.Imamović za Zenicablog

Foto Bilal Isaković / IML TV



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno