Naše

Nakon tvrdnji njegovih saradnika da je odsutan zbog bolovanja – Kasumović – Zdrav sam, radim i nikad nisam bio na bolovanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovana redakcijo “Zenicabloga”, ovim putem upućujem demant na tekst koji ste objavili 13. septembra pod naslovom FB ratovanje: Alijagić pozvao Kasumovića da istjera SDP, Kasumović mu “sa bolovanja” ekspresno odgovorio, a koji obiluje netačnim i neprovjerenim informacijama te pokazuje da niste nimalo profesionalni jer ne poštujete novinarsku etiku koja nalaže da se prilikom objave određenih tvrdnji trebaju kontaktirati obje strane, objavljeno je na oficijelnoj stranici Grada Zenica, mada demant još do ovog trenutka (14.09. 11.25 nije stigao u našu redakciju).

Naime, da kao ozbiljan medij bolje pratite aktivnosti Gradske uprave Zenica kao naslovnicu Facebooka, bilo bi vam poznato da Fuad Kasumović radi i obavlja sve aktivnosti gradonačelnika. Ukoliko nisam prisustvovao “Poslovnom forumu zeničke dijaspore”, a zbog ranije preuzetih obaveza, to vam ne daje za pravo da manipulišete činjenicama, naročito da u pogrešan kontekst dovodite nečije zdravstveno stanje. Tvrdnje da sam na infuzijama apsolutno ne odgovaraju istini. Naime, pored toga što sam jučer održao brojne sastanke u Gradskoj upravi Zenica, sinoć sam prisustvovao i večeri sa odlazećim direktorom “ArcelorMittala Zenica”, što je još jedna potvrda da su notorne laži da sam na bolovanju i infuziji. Shodno tome, ljubazno vas molim da svoj posao obavljate odgovorno i profesionalno, te izražavam nadu da ćete ubuduće takve i slične informacije provjeriti umjesto što objavljujete gnusne laži. Ukoliko, ipak, nastavite sa takvom praksom, bit ću primoran da sudskim putem zaštitim svoj ugled. Niti sam otvorio bolovanje niti pamtim da sam u životu bio na bolovanju. Redovno obavljam sve poslove i zadatke koje su mi građani povjerili kao gradonačelniku, stoga molim da ne obmanjujete javnost.

Odgovor redakcije:

Poštovani Gradonačelniče, ako niste, kako volite reći, samo obavješteni od “saradnika”, nego ste zaista pročitali članak na koji se pozivate, mogli ste pročitati sljedeće:

Također, simptomatično je današnje odsustvo sa Poslovnog Foruma zeničke dijaspore, organizovanog uz pomoć USAID-a. Zvaničnici Gradske uprave gradonačelnikovo odsustvo su pravdali “otvorenim bolovanjem” i “općom slabošću organizma gradonačelnika, zbog kojeg je morao primati infuzije”

Dakle, nigdje nije napisano da ste na bolovanju ili nedaj Bože bolesni, nego da su Vaši saradnici Vaše odsustvo pravdali navodnom “bolešću i primanjem infuzije”. Dakle, trebate da demantujete njih, a ne nas, zaa početak. Obzirom da  odranije svjedočimo nizu problema koje imate sa nekad najbližim saradnicima u stranci, pa i stranačkim partnerima, želimo vjerovati da se ti problemi nisu prenijeli i na Vaše saradnike u Gradskoj upravi, pa da se služe dezinformacijama. Za Vašu informaciju, ljudi koje ste delegirali su jučer, na Poslovnom forumu, zainteresovanim biznismenima koji su željeli da ostvare kontakt s Vama, upravo navodnu Vašu bolest navodili kao “izgovor” i predlagali im da “pokušaju nekom drugom prilikom”. Ne želimo vjerovati da Vas i tamo, gdje interes svih nas nove investicije, neko od Vama najbližih opstruira ili još gore, usporava razvoj našeg Grada dok ste mu Vi na čelu. Uostalom, možete provjeriti i kod ostalih prisutnih u sali hotela “Zenica”, kao i drugih kolega novinara – te informacije ne u povjerenju, nego su javno, pred svjedocima, saopćavali Vaši saradnici. No, nije prvi put da se iz Vašeg tima šalju obmanjujuće, neistinite i tendenciozne tvrdnje.  U svakom slučaju, sugerišemo da osobama koje pošaljete da Vas zastupaju, direktno ili indirektno, ubuduće sugerišete šta će navesti kao razlog Vašeg nedolaska, jer očigledno ovakvi izgovori nisu primjereni, te zaslužuju da demantujete njih, a ne nas. Ili barem da pažljivo pročitate članak. Da, znamo za Vaše brojne aktivnosti i redovno ih objavljujemo, za razliku od Vaših neupućenih saradnika.

Vama lično, bili na bolovanju ili “bolovanju” želimo puno zdravlja i radnog elana, jer smo sigurni da se slažete, pred Vama stoje brojni izazovi, kako poslovni, tako i privatni. Srdačan pozdrav i dobro zdravlje. ZB tim.  



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno