Naše

Reakcija vršioca dužnosti direktora Deponije Mostar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vršilac dužnosti direktora Deponije Mostar reagirao je na naš jučerašnji članak, te poslao ono za što on smatra da nije tačno.

  • Ovom prilikom Vam se obraćam u svojstvu vršioca dužnosti direktora J.P. Deponija d.o.o. Mostar, a povodom teksta objavljenog na Vašem portalu dana 12.09.2023. god pod nazivom s U Lukavcu i Kaknju ih demantovali: Mostarci otpad pakuju u ,,alternativno gorivo” ali samo u izjavama“. Odgovorno tvrdim da nikada nikome nisam izjavio da J.P. Deponija d.o.o. Mostar kompostira otpad te ga šalje na spaljivanje kao gorivo za cementare u Lukavcu i Kaknju, niti da na ranije zatvorenoj kaseti deponije vršimo odlaganje ,, kompostiranog” otpada, bilo trajno bilo privremeno do odvoza u cementare u Lukavcu ili Kaknju.  J.P. Deponija nikada nije vodila bilo kakve razgovore o spaljivanju ,,kompostiranog otpada”, kako ste Vi to naveli, sa bilo kojom institucijom, organizacijom ili fabrikom bilo čega. . Dalje u svom tekstu navodite kako ,, Mostarska deponija osim drobilice ne posjeduje za današnje standarde tehnologiju…. Ovo također predstavlja veliku neistinu. U svom tekstu navodite i da : ,, Grad Mostar i JP Deponija odbijaju dijalog sa nevladinim organizacijama koje su i otkrile težinu dugogodišnjih katastrofalnih propusta i vođenja na deponiji Uborak”. Moram Vas obavijestiti da je Uprava J.P. Deponija d.o.o. u više navrata pokušavala – organizovati sastanke sa svima koji su zainteresovani za pitanje odlaganja otpada. Incijativi ,, Jer nas se tiče”! više puta je nuđeno da se aktivno uključi u rad deponije, iznalaženje rješenja za upravljanje otpadom na deponiji i dalji rad deponije ali pošto ta organizacija više nije nevladina organizacija nego ispostava političke partije nikada nisu prihvatili pozive za saradnju. Vaš navod da je izjava ,,čelnog čovjeka deponije” vjerovatno data (opet napominjem da navedeno nikada nisam izjavio ) za ,, lokalno tržište” u Mostaru smatram udarom na mene, . kako u profesionalnom tako i u ličnom smislu, pogotovo imajući u vidu da Vi dalje tvrdite da je ista NETAČNA. Također navodite da ste izjavu provjerili novinarskim upitom što je također neistina. Imajući u vidu sve navedeno od Vas tražim hitan demant Vašeg članka i to u istoj mjeri kako ste isti objavili. Opet napominjem da, ukoliko stvarno želite objaviti istinu o dešavanjima na deponiji stojim Vam na raspolaganju, kao i svakom mediju do sada. S poštovanjem Mirhad Grebović vd direktor J.P. Deponija Mostar d.o.o. 

____________

Odgovor redakcije: Ne želeći ulaziti u probleme koje vršilac dužnosti direktora očigledno ima sa svima koji ne misle kao on ili ćute, pa i nevladinim sektorom u Mostaru, podsjećamo ga da su desetine medija prenijele njegovu izjavu o poslu sa cementarama u Lukavcu i Kaknju, o čemu smo ga obavjestili i linkom na neke od poveznica. Također, nigdje nije navedeno da je on tu izjavu dao nama, niti je bilo potrebe da ga kontaktiramo oko bilo čega, obzirom da nije demantovao niti opovrgao svoju izjavu iz mostarskih medija. Ti navodi su nama bili polazna tačka za kontaktiranje cementara u Kaknju i Lukavcu. Iskrivljavanje, izvlačenje iz konteksta i zloupotreba pojma “kompostiranje” i slično su očigledno nešto u što se direktor Grebović bolje razumije od pravilnog odlaganja otpada. Naglašavamo da predmet našeg interesovanja, nije niti će biti Deponija, niti njegov rad, nego isključivo da li proizvodi i plasira obrađeni otpad u cementare. Cementare kažu da NE, i tu naše zanimanje završava. Aktuelni vršilac dužnosti, a vjerovatno i njegovi nasljednici, imaju mnogo ozbiljnijeg posla od rasprave o pojmovima sa medijima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno