Politika

FB ratovanje: Alijagić pozvao Kasumovića da istjera SDP, Kasumović mu “sa bolovanja” ekspresno odgovorio

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Elvis Alijagić, jedan od tri vijećnika Socijaldemokratske partije (SDP) Zenica u Gradskom vijeću Zenica i v.d. predsjednika kantonalnog SDP-a u ZDK, uputio je danas putem svog Facebook profila kratku, ali oštru i “znakovitu” poruku Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću.

-Fuade, istjeraj nas, piše u kratkom Alijagićevom statusu ilustrovanom fotografijom prostorija SDP-a u Zenici.

Podsjećamo, Gradska uprava naložila je SDP-u da isprazni prostorije, u koje namjerava da smjesti Pravobranilaštvo.

Ranije, Gradska uprava Zenica je objavila da je deložacija logičan slijed pravosnažne presude, te sušta potreba za prostorom za Pravobranilaštvo, a nikako “politička odluka” nakon što je “puklo savezništvo”.

Bilo je potrebno samo 16 minuta da mu odgovori Kasumović, odnosno osoba s njegovog FB profila –

– Poštovani prijatelju, v. d. predsjedniče GO SDP-a ZDK Elvise Alijagiću, Nama je država iznad partijskih interesa, Gradsko pravobranilaštvo mora imati odgovarajuće radne prostorije za učinkovito i odgovorno djelovanje.Napominjem, da smo vodeća politička stranka u ZDK, a kancelarija Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad nalazi se u prostoru, koji je u privatnom vlasništvu, piše na Kasumovićevom profilu.
Zanimljivo je da je Kasumović proteklih dana “ratovao” na društvenim mrežama sa bivšim članovima i potpredsjednikom “svoje” stranke, Alenom Kapkovićem i Kenanom Uzunovićem, ali se izgleda “oštrica” sukoba ponovno usmjerila do, još uvijek faktički i formalno, svojim saveznicima na gradskom, kantonalnom i višim nivoima.

Također, simptomatično je današnje odsustvo sa Poslovnog Foruma zeničke dijaspore, organizovanog uz pomoć USAID-a. Zvaničnici Gradske uprave gradonačelnikovo odsustvo su pravdali “otvorenim bolovanjem” i “općom slabošću organizma gradonačelnika, zbog kojeg je morao primati infuzije”. Sudeći po “dijalogu” na FB, gradonačelnik se ili oporavio ili je dopustio administratorima svog profila da “ratuju” umjesto njega.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno