Zenica

Nakon pritiska Robijaša i NK Čelik: potpisan ugovor o saradnji Grada Zenice i NK Čelik

Nakon pritiska Robijaša i NK Čelik: potpisan ugovor o saradnji Grada Zenice i NK Čelik – Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, potpisao je danas u Gradskoj upravi Sporazum o saradnji sa Udruženjem građana Nogometni klub “Čelik” Zenica, koji podrazumijeva bržu revitalizaciju kluba i njegov postepeni povratak među najbolje klubove u Bosni i Hercegovini.

Na ovaj način, gradonačelnik Kasumović još jednom je pokazao kako je apsolutno opredijeljen za razvoj sporta i zeničke svetinje – NK Čelik.

Potpisani Sporazum, između ostalog, podrazumijeva i neometan rad NK “Čelik”, dovođenjem na nivo solventnosti i poslovanja u cilju napretka rada kluba, podršku koju treba pružiti Grad Zenica kao osnivač u cilju rješenja tekućih i dospjelih obaveza prema javnim komunalnim društvima i organizacijama, stalnu međusobnu suradnju u cilju unapređenja rada NK “Čelik” i povratak u Premijer ligu BiH.

– Nisam nimalo sretan jer to radimo danas, budući da će mnogi misliti da sam to uradio zbog izborne kampanje. Međutim, sama nova, mlada, Uprava NK „Čelik“, pa i „Robijaši“, su rekli da ne žele spominjanje NK „Čelik“ u izbornoj kampanji. To sam sve vrijeme poštovao i nisam ih nigdje nijednom pomenuo, a Gradska uprava, na čelu sa mnom, realizirala je sve ono što je doneseno na Gradskom vijeću. To smo prezentirali i na sastanku, u što su se prisutni uvjerili. Međutim, oni su željeli da to danas potpišemo i ja sam pristao, došli su i potpisali ono što smo, ponavljam, mi već uradili za NK „Čelik“ – poručio je gradonačelnik Kasumović nakon sastanka, ističući da je i ovo samo još jedan u nizu pokazatelja da istinski želi pomoći klubu, što je radio otkako je preuzeo mandat.

Denis Mušović, predsjednik NK „Čelik“, nakon usaglašavanja detalja i potpisanog Sporazuma, poručio je kako je ovo veliki dan za sve Zeničane i NK „Čelik“ jer je ovo veliki vjetar u leđa ka stabilizaciji i oporavku kluba.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem