Zenica

UNZE o pitanju studenata koji zahtjevaju bezuslovni prelazak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

UNZE o pitanju studenata koji zahtjevaju bezuslovni prelazak – Sukladno Poslovniku o radu Senata Univerziteta u Zenici, kolegij za utvrđivanje tačaka dnevnog reda Senata Univerziteta u Zenici održan je 12.11.2020. na kojem je zakazana 7.redovna sjednica Senata UNZE za  četvrtak, 19.11.2020.

“Na dnevni red ove sjednice Senata je također uvrštena i tačka donošenje Odluke povodom izmjena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju ZDK, a koja se tiče bezuslovnog prelaska studenata na narednu godinu studija. Izneseni navodi neformalne grupe studenata da je predsjedavajući Senata Univerziteta u Zenici odbio zakazati sjednicu Senata i time postupiti po usvojenim izmjenama Zakona o visokom obrazovanju ZDK su netačni i potpuno neosnovani. Senat Univerziteta u Zenici kao kolektivni akademski organ donosi sve svoje odluke na sjednicama. Dakle, Senat Univerziteta u Zenici će na svojoj 7.redovnoj sjednici zakazanoj 19.11.2020. donijeti i odluku povodom ovog pitanja, odnosno bezuslovnog prelaska studenata u narednu godinu studija, te u zavisnosti od toga produžiti i rok studentima koji ostvare pravo sukladno donesenoj Odluci Senata da izvrše i upis u narednu godinu studija.”,  kazao je prof.dr.Alaudin Brkić, predsjedavajući Senata UNZE.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno