Zabava

Najunosniji filmovi 2016. godine

Najunosniji filmovi 2016. godine
Najunosniji filmovi 2016. godine
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najunosniji filmovi 2016. godine- Približio se kraj 2016. godine pa je vrijeme da malo bacimo pogled unazad i vidimo kome je ova godina bila uspješna i donijela mnogobrojne milijune sa kino blagajni diljem svijeta.

Među prvih deset najunosnijih filmova ove godine nalazi se čak njih pet rađenih u Disneyevoj produkciji. Samo od njih je Disney na svoj račun spremio skoro 5 milijardi dolara. Slijedi ga Warner Bros. čija su tri filma dospijela na istu ljestvicu sa ukupnom zaradom od 2.3 milijarde dolara. Što se ostalih studija tiče svoje su mjesto na listi deset najboljih našli i Universal te 20th Century Fox.
10. Doctor Strange

Zarada: 652,886,027$

Suradnja između Disneya i Marvela ove nam je godine donijela nekoliko filmskih uradaka. Posljednji koji je stigao u naša kina, a i posljednji na listi deset najunosnijih jest Doctor Strange. Priča o arogantnom kirurgu koji nakon nesreće izgubi ono najvrijednije – svoje ruke – te pronalazi u sebi novu snagu uz pomoć Drevne čarobnice.

9. Čudesne zvijeri i gdje ih naći

Zarada: 717,481,095$

J.K. Rowling ponovno nam je približila magični svijet koji smo zavoljeli kroz serijal filmova o mladom čarobnjaku Harryju Potteru. Ovoga puta u glavnoj se ulozi našao Eddie Redmayne kao Newt Scamander, zoolog koji proučava čudesne magične zvijeri. Upravo te zvijeri dovedu ga u nepriliku kada stigne u New York.

8. Odred otpisanih

Zarada: 745,600,054$

Warner Bros. je odlučio konkurirati Marvelovim Osvetnicima svojom skupinom superjunaka, ili bolje rečeno antijunaka i ta ideja donijela im je popriličan broj milijuna na račun. Will Smith, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Jay Hernandez, Adewale Akinnuoye-Agbaje i Karen Fukuhara udružili su snage kako bi sredili začaranu Caru Delevingne. U tome im svakako nije pomogao Jared Leto kao Joker, ali njega želimo više vidjeti u nekim samostalnim filmovima, ukoliko ih bude.

7. Deadpool

Zarada: 782,612,155$

20th Century Fox iznenadio je i sebe i nas nevjerojatnim uspjehom filma Deadpool. Iako nije bio pristupačan djeci i mlađim maloljetnicima, film je imao izuzetno dobru gledanost i samim time i dobru zaradu. Deadpool je film koji priča o kronično bolesnom liku, koji je spreman na sve kako bi poboljšao svoje zdravstveno stanje te pristane na eksperiment koji pođe po krivu.

6. Batman v Superman: Zora pravde

Zarada: 873,260,194$

Još jedan Warner Bros.-ov film koji okuplja superjunake ove je godine bio Batman protiv Supermana, u kojem smo imali i Wonder Woman, a na trenutak se pojavio i Aquaman. Film u kojem Batman i Superman krenu kao suparnici, a završe kao suradnici donio nam je novog Batmana u obliku Bena Afflecka, a sudeći po zaradi, negativne kritike vezane uz njegov odabir očito su nestale.

5. Tajni život ljubimaca

Zarada: 875,144,658$

Universal je uspio ugurati jedan svoj animirani film na ljestvicu deset najunosnijih i to na solidno peto mjesto. Zabavni animirani film pokušava odgovoriti na vječito pitanje koje muči sve vlasnike kućnih ljubimaca: što oni rade sami kod kuće kada vlasnici odu na posao? Film se zapravo bavi životom Jack Russell terijera imena Max, čiji se život okrene naglavačke kada njegov vlasnik kući dovede mješanca Dukea.

4. Knjiga o džungli

Zarada: 966,550,600$

Svima dobro poznata i omiljena priča o dječaku Mowgliju ove je godine dobila svoj novi film. I unatoč već mnogobrojnim verzijama iste priče publici očito ona još nije dosadila jer su pomogli Disneyu da utrpa u džep skoro milijardu dolara. Film je zapravo igrana verzija popularnog animiranog filma iz 1967. godine, napravljen uz malu pomoć CGI tehnologije.

3. Zootropola

Zarada: 1,023,784,195$

Prva tri filma na ovogodišnjoj ljestvici prešli su milijardu dolara zarade. Sva su tri filma u Disneyevoj produkciji, a dva su animirana. Zootropola je ovogodišnje veliko iznenađenje. Radi se o animiranom filmu o gradu kakav još nikada niste vidjeli. U njemu žive baš sve životinje, koje mogu biti upravo ono što žele biti. Ova priča spojila je naizgled nespojivo: policajku zečicu i lukavog prevaranta lisca.

2. Potraga za Dory

Zarada: 1,027,364,326$

U potragu za Dory krenuli smo ove godine, čak 13 godina nakon potrage za Nemom i čini se kako je publika strpljivo čekala sve te godine te su svi nahrupili u kina i donijeli filmu fantastičan uspjeh, smjestivši ga na mjesto najgledanijeg animiranog filma u SAD-u u povijesti. Ovoga smo puta krenuli na putovanje s Dory, kojoj manja trauma potakne sjećanje te dobije potrebu pronaći svoju obitelj. To putovanje vodi ju skroz od Velikog koraljnog grebena gdje živi sa Marlinom i Nemom sve do Kalifornije.

1. Kapetan Amerika: Građanski rat

Zarada: 1,153,304,495$

Disney/Marvel produkcija očito je dobitna kombinacija jer im je upravo ta suradnja donijela vrtoglavih milijardu i 153 milijuna dolara zarade. Ovoga puta Osvetnici su se našli na meti vlade, koja želi nadgledati ovaj tim superjunaka. Međutim, ta ideja se ne sviđa svima te nastaje razdor među samim Osvetnicima. No, unutarnji razdori nisu jedino što prijeti njihovom opstanku.

teve.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno