Info Uncategorized

Najštetniji poslovi za zdravlje

Je li i vaš među njima?
Je li i vaš među njima?
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pet najštetnijih poslova za zdravlje- Više od četvrtine zaposlenih u trgovini kaže da njihov posao negativno utječe na zdravlje, kaže se u istraživanju harvardske škole za javno zdravstvo.

Istraživanje, zapravo svojevrsnu anketu, predvodio je Robert Blandon na 1.600 Amerikanaca i pitanja su se fokusirala na posao, zdravlje, stres i njihove veze.

“Ukupno je 43 posto zaposlenih reklo da posao negativno utječe na razinu stresa. Manji postotci ispitanika izjavili su da posao loše utječe na prehrambene navike (28%), ciklus spavanja (27%) i težinu (22%)”.

Razlike postoje i među profesijama pa je čak 26 posto zaposlenih u velikim trgovinama kaže da posao negativno utječe na njihovo zdravlje. Teški poslovi poput onih u građevini loše utječu na zdravlje kod 23 posto ispitanika, dok rad u tvornicama loše utječe na zdravlje 21 posto ispitanika.

Zanimljivo je da 19 posto zaposlenih u zdravstvu smatra kako posao loše utječe na njihovo zdravlje. Na petom mjestu našli su se, još jednom, radnici u trgovinama. Ispitanici su mogli birati koja kategorija posla najbolje opisuje njihovo radno mjesto pa je moguće da su radnici iste kompanije odabrali “veliku trgovinu” ili “trgovinu” budući je u engleskom dosta mala razlika između “retail outlet” ili “store”, prenosi Express.

Svakome tko je ikad bio u trgovini tijekom gužve jasno je zašto rad s ljudima negativno utječe na zdravlje. Rad u građevinskom sektoru ili u tvornicama također poprilično jasno utječe na zdravlje, ali zanimljivi su i problemi što ih iskuse ljudi na visokim pozicijama. Gotovo polovina dobro plaćenih uredskih radina kaže da jednostavno ne mogu prestati raditi. Čak 43 posto dobro plaćenih radnika kaže da su često ili barem povremeno radili tokom godišnjih odmora.

Budući u SAD-u ne postoji obveza korištenja godišnjeg odmora, a ni minimalno trajanje godišnjih, poslodavci nude određen broj plaćenih slobodnih dana. 48 posto ispitanika izjavilo je da nisu iskoristili sve slobodne dane tijekom prošle godine. Imajući u obziru prednosti odlaska na odmor, od niže razine stresa pa do kretanja ili jednostavno odmora, vjerojatno i to utječe na zdravlje radnika.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno