Info

Preliminarne liste kandidata za općinska vijeća

Pogledajte ovjerene liste kandidata za općinska vijeća
Pogledajte ovjerene liste kandidata za općinska vijeća
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Preliminarne liste kandidata za općinska vijeća – Centralna izborna komisija BiH je na osnovu Izvještaja o izvršenim provjerama kandidatskih listi i kandidata političkih stranaka i koalicija ovjerenih za učešće na Lokalnim izborima 2016. godine, pristupila postupku ovjere onih kandidatskih listi i kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za ovjeru.

Centralnoj izbornoj komisiji BiH podneseno je 2.280 kandidatskih listi sa ukupno 30.758 kandidata.

Provjerom je utvrđeno da je validnih 2.105 kandidatskih listi sa ukupno 22.889 kandidata i toliko ih je danas i ovjerila Centralna izborna komisija BiH, dok je za 175 kandidatskih listi na kojima se nalazi 7.869 kandidata provjerom utvrđeno da sadrže nedostatke i u vezi s tim Centralna izborna komisija BiH će političke subjekte čije liste sadrže nedostatke obavjestiti da u roku od 5 dana otklone nedostatke na listama.

Nedostaci na kandidatskim listama koje danas nisu ovjerene su da predloženi kandidati nisu registrirani birači u izbornoj jedinici za koju se kandidiraju, da se isti kandidati nalaze na više kandidatskih listi, da lista sadrži veći broj kandidata od odzvoljenog broja, da su kandidati odustali od kandidature, da lista nije u skladu sa članom 4.19 stav (3) Izbornog zakona BiH (zastupljenost spolova na listi) i drugo.

Rok za otklanjanje nedostataka na kandidatskim listama ističe u srijedu, 20.07.2016. godine u 16 sati. U prilogu ispod pogledajte ovjerene liste kandidata za općinska vijeća.

Preliminarni pregled validnih listi.pdf

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno