Zenica

NAJAVA: Treća studentska konferencija iz kulturalnih studija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kulturalne studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici 18. maja u 10 sati organiziraju Treću studentsku konferenciju iz oblasti kulturalnih studija pod nazivom “Društvo i seksualnost”.

Nakon uvodnog izlaganja prof. dr. Nenada Veličkovića sa Univerziteta u Sarajevu, studentice i studenti Filozofskog fakulteta će izlagati svoje radove u okviru četiri podteme: Seksualnost i društvene norme, Seksualnost i svakodnevnica, Seksualnost i mediji te Seksualnost i umjetnost.

Studenti i studentice će u svojim izlaganjima i diskusiji pokušati utvrditi koji društveni faktori utiču na formiranje seksualnog identiteta i kakva je veza između nosilaca društvene moći i pojavnih oblika seksualnosti.

Podsjećamo da je Odsjek za Kulturalne studije UnZe već organizovao dvije studentske konferencije, a kroz ovakve aktivnosti nastojimo potaknuti diskusije o važnim društvenim pitanjima.

Na Kulturalne studije UnZe ove se godine upisuje 12. generacija studenata, sa ukupno 15 slobodnih mjesta za redovni studij koji se finansira iz budžeta Osnivača. Konkurs za upis će uskoro biti objavljen.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno