Zenica

FOTO: Vrijedni Vrandučani sanirali još jedan put i zid u blizini Tvrđave

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što su prije godinu i po sanirali, u velikoj akciji, kameni zid kod tvrđave Vranduk na takozvanom „Mostiću“ i ukrasili ga sa bosanskim grbovima i grbom Vranduka (Link: https://www.zenicablog.com/foto-vranducani-sanirali-zid-kod-tvrdave-i-ukrasili-ga-bosanskim-grbovima/ , vrijedni Vrandučani su nastavili sa svojim hajr akcijama.

Naime, i tokom proteklog mjeseca posta-Ramazana, Vrandučani su započeli novi hajr projekat, a ovih dana su pri kraju radovi, na sanaciji puta i podzide koja vodi od džamije i tvrđave u gornji dio drevnog Vranduka, tzv. Prigrad.  I ovi radovi se uklapaju u ambijent tvrđave i oko tvrđave.

Mještani Vranduka sve su ovo radili dobrovoljno od sebe, nije u pitanju nikakva firma i u akcijama učestvuju, gotovo, isti aktivisti iz prethodnih radova u Vranduku.

U foto galeriji donosimo izgled sadašnjih radova, nekoliko fotografija sa završenog projekta na „Mostiću“ u blizini tvrđave, koji se nastavljaju na ranije završene radove.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno