Kultura

NAJAVA/ Izložba Rock Dreams: Caffe Bar ŠIBICA Gallery

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rock art Izložba „ ROCK DREAMS“ Caffe Bar ŠIBICA Gallery – 03.06.2022. 20:00 h. Najavljujemo grupnu izložbu „Rock Dreams“ sa postavkom 18 djela autora Hilme Kahrića Hilsa, Milenka Šećerovića i Dragoljuba Marića. Kompozije velikih formata su stvarane tehnikom ulja na platnu i kombinovanim slikarskim tehnikama.

Milenko Šećerović rođen je 1956 godine u Zenici i do sada je učestvovao na 15 kolektivnih i grupnih izložbi i 5 samostalnih izložbi u Sarajevu,Tuzli,Travniku,Zelenkovcu,Zenici i Beogradu.U njegovom umjetničkom stvaralaštvu posebno su izraženi portreti i pejzaži Zenice.Kroz cikluse rock art stvara djela koja su omaž rock legendama i tom vremenu kojem i sam pripada.Veliki uticaj na njega je imao Tomislav Perazić akademski slikar kod kojeg je usavršavao likovni izraz i slobodu poteza karakterističnog za impresionizam.

Hilmo Kahrić Hils rođen je 1955 godine u Zenici. Završio je srednju školu za primjenjene umjetnosti u Sarajevu 1975 godine i prvu godinu akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.Učesnik je velikog broja kolektivnih,grupnih i samostalnih izložbi u BiH i inostranstvu –Zadru,Splitu,Zagrebu,Tuzli,Veneciji,Sarajevu,Zelenkovcu,Zenici i drugim gradovima.Stvara djela primjenom različitih slikarskih tehnika karakterističnih i za cikluse rock art.Kompozicije koje stvara pored realizma imaju i apstraktne forme.

Dragoljub Marić rođen je 1959 godine u Zenici.U umjetničkom stvaralaštvu do sada je učestvovao na 45 kolektivnih izložbi i 15 likovnih kolonija.Vodio je i dvije škole slikanja.Koristi različite slikarske tehnike – grafit,kreda,pastel,tuš,akvarel,akrilik i ulje na platnu.Pored toga stvara i skulpture u drvetu,glinamalu i najlonu.Likovni pravci u njegovim djelima su realizam i kubizam sa apstraktnim kompozicijama.

Izložbu će otvoriti ugledni rock analitičar Sead Pašić a voditelj programa je Almir Hadžajlić.Ukupan umjetički dojam ove izložbe su i muzičari Hisam Jusufović Hiso i rock grupa The Ćeif koji će nakon otvorenja izložbe svirati rock balade i muziku ex-yu rock scene.

Organizator i generalni sponzor ove rock art izložbe je Hari Maslić generalni menadžer agencije MerisCon ART Design iz Frankfurta.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno