Sudske klupe

‘Krimolovci’ u septembru zaprimili 468 poziva, 25 s korisnim informacijama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) registrirali su u septembru 2021. godine ukupno 468 poziva, od kojih je 25 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“ zaprimljena su ukupno 353 poziva, od kojih je sedam bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na web stranici SIPA-e zaprimljeno je 115 prijava, od čega je 18 bilo s korisnim informacijama, od kojih je pet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e, a dvije Sektoru za istraživanje ratnih zločina i krivičnih djela kažnjivih po međunarodnom humanitarnom pravu SIPA-e.

U septembru je pristiglo 18 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavila nadležna policijska tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da je nadležnim tužilaštvima dostavljen jedan izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 59 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505 – navodi se u saopćenju SIPA-e.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno