Naše

NA LICU MJESTA: Tijelo umrlog Zeničanina konačno prebačeno u JP Gradska groblja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Više od dvadeset četiri sata nakon što je pronađeno beživotno tijelo u stanu u ulici Jalijski put broj 4., radnici JP Gradska groblja preuzeli su tijelo iz stana u prizemlju ovog solitera. Kako je za Zenicablog potvrdio Adnan Salkanović, predsjednik Kućnog savjeta, danas oko 13.30 je policija otpečatila jučer zapečaćen stan, nakon što se nije mogao definirati nadležni organ koji bi preuzeo tiejlo umrlog.

Podsjećamo, Zenicablog je jučer objavio informaciju da je u stanu u prizemlju pronađeno tiejlo u ranoj fazi raspadanja, za koje je utvrđeno da se radi o prirodnoj smrti. Policija nije mogla naložiti prebacivanje tijela u KBZ, jer se ne radi o krivičnom djelu, dok su predstavnicima Kućnog savjeta iz pokopnih društava Irtihal i Neven saopćili da imaju pravno ograničenje da preuzmu tijelo bez “ovlaštenog organa” koje bi preuzelo odgovornost.

U Gradskoj upravi su Kućnom savjetu “pojasnili” da oni skrbe o osobama koje su socijalni slučajevi ili koji iza sebe ostavljaju imovinu, a nemaju nasljednike, čime Grad preuzima dalju skrb i o imovini, a plaćaju troškove sahrane.  Tokom večeri i jutra javilo se desetine građana Zenice, Sarajeva i iz dijaspore, koji su prihvatili na sebe mogućnost plaćanja troškova, samo da sugrađanin bude sahranjen dostojno čovjeka.

Umrli je Arsen T., rođen 1960. godine. U prijepodnevnim satima predsjednik Kućnog savjeta zgrade u kojoj je živio nam je potvrdio da su ga, nakon našeg članka, kontaktirali rođaci umrlog, te su oni podatke i kontakt obitelji proslijedili policiji, koja će ih kontaktirati službeno.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno