Zločini

MUP ZDK: Jučer osam saobraćajnih nezgoda na području kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 15.05.2022. godineu 21,45 satiu ulici ZAVNOBIH-a, izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” od strane H.Dž. koji je oštetio prednje vjetrobransko staklo na putničkom motornom vozilu marke Golf, vlasništvo Š.H. Lice lišeno slobode, zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Kakanj

Dana 15.05.2022. godineu 17,20 satiu mjestu Rošćevina, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo Š.H. kojom prilikom je otuđeno bakarno posuđe i garderoba. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Tešanj

Dana 15.05.2022. godine u 00,45 sati, u mjestu Jelah Polje, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke Mercedes kojim je upravljao P.S. iz Tešnja koji je dobrovoljno predao 16 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Ekstazi”. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Žepče

Dana 15.05.2022. godine u 00.50 sati u ulici Bukovik, policijski službenici su prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke Passat kojim je upravljao M.R. iz Žepča kod suvozača M.K. pronašli jedan paketić sa zeljastom materijom koja svojim izgedom asocira na opojnu drogu marihuana. Lice lišeno slobode uz zavedenu kriminalističku obradu i upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojim je osam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno