Zločini

MUP ZDK: Iz Gradske uprave ukraden pečat, iz Merkatora cigarete

Bilten MUP-a ZDK evidentiranih događaja za 13. 09. Na području Ze-Do kantona javni red i mir narušen je u  devet slučajeva. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici, te protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona evidentirano je osam krivičnih djela.

Zenica

Dana 13.09.2019 godine u 14,30 sati u Zenici u ul. Trg BiH iz prostorija Gradske uprave  od strane lica Č.M (1959) iz Zenice  izvršeno je krivično djelo krađa pečata. Brzom intervencijom policije lice uhvaćeno i lišeno slobode.Dalji rad nastavljaju istražitelji.Sačinjena službena zabilješka.

Crkvice

Dana 12/13.09.2019.godine u vremenu od 21,00 do 05,30 sati u ul Crkvice br.66  od strane NN lica ili više njih izvršeno je krivično djelo teške krađe iz  samoposluge Merkator ,tako što se sa zadnje strane prodavnice razbili prozor i ušli u unutrašnjost odakle su otuđili neutvrđenu količinu cigareta.Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP-a PU I Zenica.Sačinjena službena zabilješka.

Visoko

Dana 13.09.2019 godine u 15,50 sati u službene prostorije obratila se B.A(1979) iz Visokog i prijavila da je oko 12,00 sati od njenog sina B.H (2008) otuđen mobilni aparat marke “Samsung A 20”, dok se isti kretao od OŠ “S.B.Bašagić” ulica D.Rosulje do kuće u mjestu Zbilje. Dalji rad na dokumentovanju KD iz čl.286 KZ FBiH uz upoznavanje tužioca KT Zenica, nastavljen od strane istražitelja OKP-e PS Visoko.

Žepče

Dana 12.09.2019 godine u 16,35 sati u službene prostorije obratio se A.T (1963) iz Orahovice, općina Žepče te prijavio da je u toku dana NN muška osoba iz kuće vl. L.T u Orahovici otuđila novac u iznosu oko 270 KM. Po prijavi postupila patrola policije. Sačinjena službena zabilješka.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona evidentirano je sedam saobraćajnih nezgoda, u dvije SN, jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, a dva licasu  zadobila lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Zenica

Zbog izvođenja radova u tunelu “Vranduk 2”, a na osnovu Rješenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, došlo je do izmjene režima saobraćaja na magistralnom putu M-17, prema kojem se saobraćaj kroz tunel odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Ze-Do kantona nije bilo požara i eksplozija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem