Zločini

Par iz nepropisno parkiranog “Audija” vrijeđao policajca, pa oboje uhapšeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Par iz nepropisno parkiranog “Audija” vrijeđao policajca, pa oboje uhapšeni – Oko podneva u centru Zenice, kod kružnog toka “Lamela-Metalurg” začule su se mnogobrojne policijske sirene, a ubrzo su viđene i pojačane policijske snage.

Kako je Zenicablogu potvrđeno u MUP-u ZDK, policijski službenik na motociklu je obavljao redovne aktivnosti na sankcionisanju nepropisno parkiranih vozila, namjeravajući da vlasniku i vozaču na trotoaru ispred hotela “Dubrovnik” nepropisno parkiranog “Audija” ostavi prekršajni nalog.

U tom trenutku su iz obližnjeg ugostiteljskog objekta izašle dvije osobe, mladić i djevojka, koji su počeli vrijeđati, psovati i omalovažavati policajca, spriječavajući ga u vršenju dužnosti.

Veoma brzo su policijskom službeniku stigle kolege u pomoć, nakon čega je uhapšena E.T. (30). Muškarac S.T. ostavio je partnericu pored vozila, te se dao u bijeg. Nakon što je E.T. uhapšena, prebačena je u prostorije Policijske uprave I Zenica, gdje će biti “tretirana” zbog više prekršaja, kao što su “omalovažavanje službenog lica”, “Nepostupanje po naredbi službenog lica” i “naročito drsko ponašanje”.

Nakon nekoliko minuta do “Audija” se vratio i muškarac, koji je potom uhapšen. Radi se o S. T. (34). Kako nam je rekla Aldina Alić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK, i protiv muškarca će biti podnesena prijava za ista nedjela. Ona je naglasila id a će se “osim dvoje privedenih, pred zgradu PU Zenica biče izmješten i automobil, koji će biti podvrgnut detaljnom pregledu”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno