Nesreće

MUP ZDK: Identificirano jutros pronađeno tijelo jednog od dvojice nestalih turskih državljanina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je javnost već informisana, tokom proteklih dana od strane timova Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i pripadnika drugih službi vršena je pretraga korita i obala rijeke Bosne, sa ciljem pronalaska tijela dva radnika turske kompanije koja su u mjestu Topčić Polje upala u rijeku Bosnu prilikom izvođenja radova na izgradnji Koridora 5C.

Jutros, oko 09,00 sati, na području mjesta Golubinja, koje se nalazi nizvodno od mjesta nesreće, u rijeci Bosni je uočeno beživotno tijelo. Na mjestu pronalaska tijela je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a paralelno sa tim, poduzimane su radnje policijskih službenika na utvrđivanju identiteta pronađenog lica.

Poduzetim radnjama i izvršenim prepoznavanjem potvrđen je identitet lica, te je utvrđeno da se radi o licu A.M., rođenom 1978. godine, državljaninu Republike Turske. Nastavlja se pretraga terena sa ciljem pronalaska drugog lica, saopćio je zvanično Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK

Podsjećamo, ranije je saopćeno da se traga za tijelima Mustafe Aydina (43 godine) i Orhana Polata (47), državljanima Turske.

Pronađeno tijelo u rijeci Bosni kod Žepča, pretpostavlja se da se radi o jednom od dvojice radnika koji su upali u rijeku Bosnu

Obustavljeni radovi na mostu “Bosna 1” do utvrđivanja okolnosti pada radnika Mustafe Aydina (43) i Orhana Polata (47)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno