Nesreće

Obustavljeni radovi na mostu “Bosna 1” do utvrđivanja okolnosti pada radnika Mustafe Aydina (43) i Orhana Polata (47)

Podijeli ovu vijest:

Radovi na gradilištu mosta „Bosna 1“, na rijeci Bosni kod žepačkog naselja Kahrimani, nakon pada u rijeku dvojice radnika turske kompanije „Cengiz Insaat“, još uvijek nisu nastavljeni – potvrdio je Feni Reuf Kadrić iz Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine. Međutim, istakao je Kadrić, nisu u potpunosti prekinuti radovi na poddionici Poprikuše – Nemila autoceste Koridora Vc.

– Žao nam je što se to desilo, jer se radi o zaista izvanrednim radnicima i preduzeću ‘Cengiz Insaat’ koje je s nama od 2011. godine. Vidjeli ste da dobro rade i napreduju u svim vremenskim uslovima. Radovi su nastavljeni na drugim lokacijama, a nije ni u redu da se radi na tom mostu, dok se ne rasvjetle sve okolnosti i utvrde činjenice koje su dovele do nesreće. Tužilac, policija i vještaci su izvršili uviđaj, a saslušali su i trećeg radnika, koji je s njima bio na platformi i koji se spasio. Kako je njihova sva dokumentacija na turskom jeziku, čeka se da se prevede na bosanski jezik te dostavi istražiteljima – kaže Kadrić. Najavljuje kako će to biti vrlo brzo urađeno te smatra da će već za najdalje 15-ak dana radovi biti nastavljeni i na tom gradilištu.

– Najteže je sada ljudima iz Cengiza. Oni trebaju objasniti porodicama Mustafe Aydina (43 godine) i Orhana Polata (47), za kojima se traga, kako je došlo do nesreće. Svi se nadamo da će ih brzo pronaći – kaže Kadrić.

Informacija o pronalasku jednog tijela nizvodno od mjesta pada, za koje se pretpostavlja da se radi o jednom od dvojice radnike, objavili smo NA OVOM LINKU.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010