Nesreće

I FUCZ danas uključen u potragu za radnikom koji je upao u Bosnu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalna uprava civilne zaštite se na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona uključila u potragu za radnikom iz turske kompanije Cengiz Insat, koji je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na Koridoru Vc, a koji je zajedno sa njim upao u rijeku Bosnu.

Nesreća se desila u ponedjeljak 8. novembra kada su radnici s krana, na deset metara visine, pali u nabujalu rijeku Bosnu u blizini Topčić Polja, nedaleko od Žepča nakon čega je za njima organizirana potraga.

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su pronašli jučer u rijeci Bosni a za drugim nestalim muškarcem, državljaninom Turske, potraga je nastavljena.

Tim sa spasiocima, pripadnicima Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi i čamcem, rano jutros krenuo je s pretragom desne obale korita rijeke Bosne nizvodno od Topčić Polja prema Žepču.

Potragu uveliko otežava što je rijeka Bosna nabujala usljed obilnih padavina, javlja FUCZ.

U potragu su od početka bili uključeni pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK sa čamcima, policija ZDK, GSS koje su čamcima pretraživali rijeku, zajedno sa mještanima Topčić Polja, Golubinje i drugih naselja u blizini koji su pomagali u potrazi.

Danas će se potrazi pridružiti i tim sa sonarom iz Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko jer je sonar koji imaju prilagođen za ovaj tip rijeke.

N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno