Zenica

Muftija Palestine u posjeti Zenici

Podijeli ovu vijest:

Šejh Muhamed Ahmed Husein, muftija Palestine i hatib Mesdžidu-l-Aksa, posjetio je Muftijstvo zeničko. Zajedno sa muftijom Palestine u posjeti Muftijstvu zeničkom bili su i direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH mr. Nusret ef. Abdibegović, prvi sekretar Ambasade Palestine u BiH Hussein Thiab i Ibrahim Ahmetagić. Prijemu u Uredu muftije prisustvovali su i dekan IPF u Zenici prof. dr. Zuhdija Adilović, savjetnici muftije zeničkog i glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Muftija zenički izrazio je dobrodošlicu muftiji Palestine, upoznao ga o strukturi Muftiluka i aktivnostima koje se trenutno realiziraju na području Muftiluka zeničkog. Nakon prijema u Uredu muftije, u Velikoj Sali Općine Zenica organiziran je susret muftije Palestine sa imamima i profesorima sa područja Muftiluka zeničkog. Muftija Palestine, u svom obraćanju, govorio je o značaju i odgovornosti imamskog poziva, upoznao je imame i profesore sa historijskim kontekstom u kojem je došlo do podjele Palestine, posebno apostrofirajući teške posljedice koje je ta podjela izazvala za palestinski narod, ali i o aktuelnim prilikama u Palestini. On je izrazio nadu da će ubrzo u Palestini i cijelom regionu zavladati mir i stabilnost.

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović zahvalio se muftiji Palestine na posjeti, na lijepim savjetima i informacijama o trenutnom stanju u Palestini – Mesdžidu-l-Aksa. Muftija zenički se zahvalio glavnim imamima, imamima i profesorima na prisustvu, te u znak sjećanja na susret u Zenici muftiji Palestine poklonio zastavu Bosne i Hercegovine. Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH mr. Nusret ef. Abdibegović u ime reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića muftiji Palestine predao je ček u vrijednosti od 380.000,00 KM, kao pomoć bratskom narodu Palestine od muslimana Bosne i Hercegovine. Muftija Palestine posjetio je Ensar džamiju u Zenici gdje se, nakon podne , obratio prisutnim džematlijama.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno