Zenica

Darivanje krvi u KBZ

Podijeli ovu vijest:

U akciji dobrovoljnog darivanja za potrebe Kantonalne bolnice Zenica prikupljeno je 45 doza, a 20 doza, dali su srednjoškolci i to po prvi put. “Ukoliko su zdravi i punoljetni, sada je pravo vrijeme da srednjoškolci počnu sa izuzetno humanom misijom darivanja krvi”, rekao je specijalizant na Odjelu transfuziologije Kantonalne bolnice Zenica dr. Suad Štaljo.
I mladi su bili svjesni svoje humane misije.

“Mislim da mogu I da sam sposobna dati krv, neće biti problem učestvovati u akciji barem jednom godišnje”, rekla je Amna, a Demir dodaje. “Dobra volja, s jedne strane, a s druge sam svjestan činjenice da će ta krv nekome zatrebati”. Ovo je treća akcija darivanja krvi u ovoj godini koju organizuje Crveni križ Maglaj. Plan od četiri akcije u godini, nažalost, neće se ispuniti zbog prirodne nesreće koja je pogodila ovo područje. Tokom ove godine za potrebe zdravstvenih ustanova, maglajski davaoci osigurali su ukupno 127 doza.

“Drago nam je što ovdje vidim puno mladih, jer naši davaoci krvi su sve stariji, pa je ovo odlična prilika da “podmladimo” naše članstvo”, dodao je Mirsad Mehinagić, sekretar OO Crvenog križa Maglaj.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno