Nogomet

MNK „Calp“ Zenica četvrti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK „Calp“ Zenica četvrti- Odigrana je završnica prvenstva Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2015/2016. Utakmice su igrane 25.februara 2016.godine u KSC „Vogošća“ Sarajevo.

Na završnici prvenstva učestvovali su MNK “Banovići”, MNK “Calp” Zenica, FTC “Salines” Tuzla i MNK “Joker” Novi Travnik.
Prvak Prve futsal lige Federacije Bosne i Hercegovione za takmičarsku sezonu 2015/2016 je MNK “Joker” iz Novog Travnika. Oni su u finalu, nakon dosta uzbuđenja, pobjedili ekipu FTC “Salines” Tuzla rezultatom 6:4. U utakmici za treće mjesto MNK “Banovići”, rezultatom 7:4, savladali su MNK “Calp” iz Zenice.

U polufinalnim utakmicama MNK “Joker” je, nakon dva produžetka i boljeg izvođenja penala, savladao MNK “Banovići”, dok je u drugoj utakmici FTC “Salines”, rezultatom 5:4 savladao MNK “Calp”.

Za najboljeg igrača proglašen je Marko Vujica, iz pobjedničke ekipe, koji je u finalnoj utakmici postigao dva gola, dok je najbolji strijelac Knežević Goran iz MNK “Joker”, koji je u takmičarskoj sezoni 2015/2016, računajući i završnicu, postigao 14 golova.
Po završetku finalne utakmice najboljim pojedincima uručene su prigodne nagrade, te pehari za osvojeno četvrto, treće, drugo i prvo mjesto, te medalje za prvaka Prve futsal lige FBiH.

Dakle, ekipa MNK “Joker” Novi Travnik je novi član Premijer lige BiH.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno