Nogomet

Press u NK Čelik uoči 19. kola prvenstva

Press u NK Čelik uoči 19. kola prvenstva
Press u NK Čelik uoči 19. kola prvenstva
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik uoči 19. kola prvenstva- U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 19. kola (4.kolo drugog dijela takmičenja) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Travnik iz istoimenog grada.

Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik, Adi Adilović, golman i kapiten Čelika, te Aldin Džidić, nogometaš i povratnik u redove Čelika.

ŠSŠ Beganović, na početku pressa, osvrnuo se na protekli pripremni period i izrazio zadovoljstvo urađenim. Kaže da spremno dočekuju ekipu Travnika, koja se dovela 8-9 novih igrača.

Čelik će sutra nastupiti bez trojice suspendovanih igrača, Semira Bajraktarevića, Zlatka Kazazića i Vernesa Selimovića, kao i kartoniranog Fenana Salčinovića, ali atmosfera u ekipi je i dalje dobra, što će pokazati i na terenu u sutrašnjoj utakmici. U tim se vraća oporavljeni Emir Jusić.

Uprkos svim problemima i skračenom rosteru igrača, nada se da će njegova ekipa sutra osvojiti tri boda:

– Spremno dočekujemo utakmicu. Sutrašnja utakmica je veoma bitna za obje ekipe. Nama pobjeda naravno treba da održimo poziciju koju imamo na tabeli, te da budemo bliži našem cilju, dok je Travniku svaka utakmica kvalifikaciona. Travnik smo pratili u zimskom periodu, oni su promijenili ekipu, doveli su osam-devet novih igrača. Nećemo ih podcijeniti, ali ćemo gledati sebe, naše igrače i igru. Ako ispoštujemo sve što se dogovorimo u svlačionici, ne sumnjam da ćemo sutra ostvariti pobjedu, zaključuje Beganović.

Kapiten Adi Adilović naglašava šta Čelik znači za grad Zenicu. Optimista je pred sutrašnju utakmicu sa Travnikom, iako su Travničani tradicionalno neugodan protivnik Čeliku. Nada se pobjedi koju će, kako kaže, pokloniti bolesnom Vedadu Šabanoviću i svim navijačima. Smatra da ovaj tim Čelika ima kvalitet i da mogu svakoga pobjediti na svom Bilinom polju. Zamolio je navijače da dođu u što većem broju i kupovinom ulaznice pomognu liječenje, kako reče, „našeg Vede, momka koji je igrao u juniorima Čelika i koji vodi životnu bitku“, kaže Adilović.
Aldin Džidić se vratio u svoj Čelik nakon igranja u drugim klubovima u BiH, Sloveniji, Rusiji i Kazahstanu.

Ističe da je dobro primljen u u ekipu i da je zadovoljan ekipom. I on je optimista pred sutrašnji komšijski derbi: – Imamo isto bodova kao i Željezničar, a o njima se piše da oni napadaju gornji dio tabele, dok se nas dovodi u vezu sa borbom za opstanak. Ovaj Čelik ima kvalitet, možemo pobijediti svakoga u ovoj ligi i uvjeren sam da ćemo biti bolje plasirani od sadašnje pozicije. Zašto ne i borba za Evropu? Očekuje nas teška utakmica protiv Travnika, ali ja vjerujem da ćemo je uspješno riješiti u svoju korist u jednoj fer utakmici-, kaže Džidić.

Već smo napred spomenuli da će utakmica biti i humanitarnog karaktera, jer će se od svake prodate ulaznice odvojiti dio za bolesnog Vedada Šabanovića, te stoga molimo navijače da kupovinom ulaznice učestvuju u ovoj humanoj misiji.

Vjerovatni, početni, sastav Čelika: Adi Adilović, Goran Popović, Kojić, Jusić, Bureković, Džidić, Grahovac, Hećo, Dedić, Marin Popović i Karić.
Službena lica za utakmicu u Zenici NK Čelik – NK Travnik:

NK ČELIK – NK TRAVNIK  27.02.2016. 14,30
Sudija Mujić Elvis Banovići
DELEGAT A-1 Smajić Jasmin Kalesija
Mandić Mile – Kozarska Dubica A-2 Čehaja Mirza Goražde
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Spahalić Emir Mostar
Čalija Džemal – Sarajevo 5    
BEZBJEDNOST 6    

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK Travnik na rasporedu je u subotu 27.februara 2016.godine u 14,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno