Ostali sportovi

Mladim šahistima Čelika prvo i dva druga mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladim šahistima Čelika prvo i dva druga mjesta u BiH

Završeno je 17. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu, igrano u Zdravstveno turističkom centru „Banja Vrućica“, hotel Posavina, kod Teslića dodjelom medalja najuspješnijim šahistima.

Organizator je bila Šahovska Unija BiH, a tehnički organizator Šahovski savez RS.

Na prvenstvu su nastupili i mladi šahisti ŠK Čelik iz Zenice. U kadetskoj kategoriji M16 dvojica Čelikovaca su dominirali i osvojili prva dva mjesta i to Dino Marković, prvo mjesto sa 7,5 poena iz devet partija i Evel Karalić, drugo mjesto sa 7 poena. U omladinskoj konkurenciji M20, Zeničanin Faris Čunjalo osvojio je izvrsno drugo mjesto. Ostali Zeničani zabilježili su nešto skromnije plasmane.

Donosimo plasmane Čelikovih šahista po kategorijama:

Ž 12 –Lana Zakić, 8.mjesto;

Ž 20 – Irma Marković, 4.mjesto;

M 8 – Orhan Bečić, 9.mjesto;

M 12 – Danis Đuhera, 10.mjesto;

M 14 – Nedim Šestić, 6.mjesto;

M 16 – Dino Marković, 1.mjesto;

M 16 – Evel Karalić, 2.mjesto;

M 20 –Faris Čunjalo, 2.mjesto;

Učešće na Kadetskom i omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u šahu uzelo je više od stotinu mladih šahista iz cijele zemlje. Njih 140 je steklo pravo učešća na državnom prvenstvu, ali nisu svi iz opravdanih razloga imali mogućnost da učestvuju.

Mladi šahisti iz BiH i ovaj put su pokazali da imaju zavidno znanje i talenat kakvim se ne mogu pohvaliti ni mnogo razvijenije zemlje.

Prvoplasirani u svim kategorijama dobili su pehar, a po tri prvoplasirana igrača dobili su diplome i medalje. Po dva prvoplasirana takmičara stekli su pravo nastupa na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

E.Imamović za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno