Ostali sportovi

Atletski spektakl 1. juna u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Atletski spektakl 1. juna u Zenici – Na 7. Međunarodnom atletskom mitingu “Zenica 2016”, koji će bii održan u srijedu, 1. juna nastupit će takmičari iz 15 država. Osim BiH, tu su atletičari i atletičarke iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Italije, Brazila, Venecuele, Ukrajine, Bugarske, Južne Afrike, Egipta, Rumunije i Kenije.

“Očekujemo da se do 15. maja prijave takmičari iz još nekoliko država, kao i neka zvučna imena. Među prijavljenima su Bugarin Ivanov – kugla, Brazilac Domingos – kladivo, Venecuelanka Rodriges – kladivo, Hrvat Žunić – kugla, crnogorski atletičari Furtula i Rakočevićka – disk, srpska atletičarka Tomašević – disk, tri kenijska atletičara sa Bibićem iz Srbije na 3.000 m, Terzićka iz Srbije, Rumunka Bobochea i Kenijka Chepkoec na 1 500 m, Italijan Boampong na 100 m, te Ukrajinac Roman i Južnoafrikanac Trevor na 800 metara”, izjavio je Aziz Kevelj, direktor mitinga i sekretar Atletskog kluba “Zenica”.

Zenički miting prošle godine okupio je 130 takmičara iz 16 država.

Naravno, zvijezde mitinga na Kamberovića polju predvoditi će najsjajnija – Amel Tuka. Na listi učesnika su naravno i najbolji zenički i bh. atletičari i olimpijci Mesud Pezer i Hamza Alić, te potencijalni olimpijac Dejan Mileusnić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno